KONCERTI DANAS U BEOGRADU – SUBOTA, 18.01.2020.

0
Reklama

ZEMLJA GRUVA, OLEG & VASIL, ZONA B


1)  Klub Fest, Zemun, 22.00h:  ZEMLJA GRUVA

Tradicija se nastavlja – ZEMLJA GRUVA nastupiće i ove zime u zemunskom klubu Fest, koji su rasprodali i prošle godine, kao i sada! U poslednjem periodu dosta su aktivni u prestonici, slavili su 10 godina postojanja na muzičkoj sceni u Velikoj sali SKC-a krajem 2018, gde je takođe bilo rasprodato. Osim toga, letos su nastupali i na Letnjoj sceni BitefArtCafe-a na Kalemegdanu, tokom jednodnevnog festivala Nula Funk fest. Isto tako, bili su gosti na velikom koncertu povodom 50 godina Radija 202 u Štark Areni. Drugi koncert im je zakazan za 15. februar! Požurite i tada!
  Zemlja gruva je beogradski bend koji je formiran 2007. godine, a premijerno su se predstavili publici 2008. na Beoviziji sa pesmom „Čudesni svetovi“. Nakon objavljivanja prvog albuma „WTF is Gruvlend“ (2010) kao i hitova „Najlepše želje“ i „Nisam znala da sam ovo htela“, Zemlja gruva je odmah prepoznata kao pionir novog pop zvuka u Srbijiji i šire, i bili su negde u stilu sastava sa jakim ženskim vokalima i sličnog ritma – “Sevdah Baby” i “Svi na pod”. Bend ima dosta članova, sa karakterističnom duvačkom sekcijom, tri različita vokala specifičnog izraza kao autentična pojava koja u narednoj dekadi nije dobila konkurenciju na domaćoj sceni. Koncertno aktivan bend iza sebe ima dva albuma i maksi singl, sarađuje sa drugim muzičarima, muziku stvara u okviru sopstvenog studija Gruvlend. Sjajna ekipa na čelu sa trojcem – Ana Konstrakta, Zoe Kida i MC Milovan za sve iskrene ljubitelje u magičnoj noći.


2)  18.01. & 19.01. Soul Society, klub Bitef teatra, 22.00h: Oleg Kireyev & Vasil Hadžimanov

  Najveći etno džez pijanista Srbije i najveći etno džez saksofonista Rusije nastupiće zajedno na sceni kluba Soul Society gde će izvesti džez kompozicije u atraktivnim aranžmanima, prožete ruskim i srpskim tradicionalnim melosom. Dva čarobnjaka na svojim instrumentima nedavno pred novu godinu imali su decembarsku turneju po Rusiji u prestižnim klubovima i koncertnim prostorima gde je domaćin Oleg sproveo svog gosta Vasila. Sada će Vasil ugostiti Olega, koji je inače već svirao sa svojim kolegom na velikoj sceni Kolarca tokom 2019. Oleg Kirejev je čest posetilac Beograda gde i povremeno živi, te je nastupao u mnogim klubovima i salama: SKC, Soul Society, Akademija 28, Jazz kantina Lisabon Kombank Dvorane.
  Ideja projekta zasniva se na stvaralaštvu Vasila Hadžimanova i Olega Kirejeva, što čini potpuno novo čitanje najboljih autorskih kompozicija predstavnika savremene balkanske i ruske džez scene. Sve što publika voli u stvaralaštvu Vasila Hadžimanova, doneće novi zvuk saksofona ruskog muzičara. Vasil će uneti nove boje, više tradicionalnog kolorita u džez klasiku i balkanski ritam u kompozicije koje je napisao Oleg Kireyev.
   Muzičari su izabrali svoja omiljena autorska dela koja pokazuju njihovo majstorstvo i talenat. Ruski džez i balkanski fusion – usmerenje programa koji će muzičari predstaviti ljubiteljima džeza i svim poštovaocima sadržajnog zvuka. Oleg i Vasil su zajedno krenuli da istražuju spoj tradicionalne muzike i popularnih pesama što je rezultiralo nastajanjem novog projekta rusko-srpskog džeza.
Prvi koncert večeras je rasprodat, sledi drugi kao repriza odmah sutradan – 19.01.!3)  VOX Blues club, 20.00h: ZONA B

Okupili su se 29. novembra davne 1986. godine, na jednoj privatnoj žurci kod zajedničkog prijatelja tadašnjih članova benda. Kroz sastav je prošlo više eminentnih muzičara, da bi se postava ustalila u sastavu: Petar Zarija – vokal, Dušan Duda Bezuha – gitara, Petar “Pera Joe” Miladinović – usna harmonika, Zdenko Kolar – bas, Dušan Ristić – bubnjevi i Zoran Žikić – udaraljke. Nastupali su na mnogim bluz festivalima širom regiona, a sastav je vrlo aktivan u klupskim nastupima, kao i saradnji sa ostalim bluz grupama sa ovih prostora. Tokom 2019. imali su zapažen solo koncert u Domu omladine, sala “Amerikana”. Osim toga, impozantna je njihova lista festivala: Jazz festival u Valjevu i Kragujevcu, Blues & Jazz fest “Art Avlija” u Bavaništu, Blues & Rock festival u Mostaru, “Nišville” u Nišu, “Beer fest” u Beogradu i Jazz festival u Petrovcu na moru.


4)  Bluz I Pivo, Cetinjska 15, 21.00h: The Petting Blues Band

The Petting Blues Band je sastav iz Novog Sada, koji je delio binu sa mnogim poznatim muzičarima i bendovima, kao što su: Texas Flood, Blues Trio, Aleksandar Sedlar, Yu Grupa, Pera Joe, Last Station Band, Šinobusi…
Jimi Hendrix, Allman Brothers Band, Muddy Waters samo su neki od autora i bendova koje Petting navodi kao svoje najznačajnije uticaje.
The Petting Blues Band je nastao sredinom 2008. godine u Novom Sadu, a dve godine kasnije postaje trio sastav, gde na nekoliko svirki nastupa kao „Tribute to Jimi Hendrix“ i „Tribute to CREAM“. Paralelno sa tim, bend kreće sa autorskim radom, i prošle 2019. godina SKC Novi Sad objavljuje njihov studijski album “Spontaneous”.
5)  BitefArtCafe, 21.00h + 23.00h: Stand up veče Darka Crnogorca i koncert – Perpetuum Mobile


Zbog velikog interesovanja, član redakcije Njuz.net i scenarističke ekipe emisije „24 minuta sa Zoranom Kesićem“ – Darko Crnogorac – izvešće po treći put, svoj stand up „Ovo nije bila moja ideja“ od 21h. Ako ste voleli njegove tekstove na Njuzu to ne znači da ćete voleti i ovaj stand up, ali šta vas košta da probate. OK, košta vas 400 dinara, ali gde danas možete da se nasmejete za te pare. Nigde, u pravu ste. E pa nećete ni ovde – duhovito stoji u najavi za ovo komično veče. Čim se završi taj nastup, sledi muzičko veče od 23.00h!
Ove subote Perpetuum Mobile vas i nas voze kroz najveće hitove 80ih, 90ih, 2000ih Pop/Rock/House muzike. Izvolite, uživajte, prepustite se!


Izvor: Ivan Makragić – Redakcija

Foto: Promo


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here