1) Kasina, Terazije, 23.00h: TONY CETINSKI

Velika pop zvezda, šarmantni muzičar već treći put ove godine dolazi u Beograd. Prvo je osvojio rasprodati stadion Tašmajdan u junu, da bi se u avgustu vratio na besplatan “Cloud festivalu” (svojevrsni nastavak Beer festa), gde je pevao na Ušću pred nepreglednim brojem fanova i fanatika za njegovim pesmama. Tony Cetinski se odomaćio u restoran klubu “Kasina” gde jednom godišnje nastupa u intimnijoj atmosferi, gde može opušteno da se druži sa svojom publikom, dok je letos na spomenutim prostorima ipak pravio spektakl za ogromne gužve i reke ljudi. Tony je jedan od retkih regionalnih pop izvođača koji je Arenu punio četiri puta, i nekoliko serijala je osvajao i u Sava centru, poslednji beše aprila 2018.
Umetnik ume da vapi “Budi uz mene” na “23. prosinac”, kada je “Morski vuk”, a često se iz njega čuje “Krik” u “Zabludi”, jer “Od milijun žena” on “Umire sto puta dnevno”, a pravi je “Mjesečar” koji šeta “Kao u snu”, ali ipak na kraju ženskom polu mora da prizna – “Opet si pobijedila”. Očekujte dva sata vrhunskog provoda!

2) Kombank Dvorana, 20.00h: Laibach

Jedna od najprovokativnijih grupa sa prostora bivše Jugoslavije, majstori performansa i angažovanog muzičkog stvaralaštva, kultni slovenački kolektiv Laibach održaće ekskluzivni koncert za svoje najveće fanove, u okviru svetske turneje na kojoj predstavljaju poslednji album “The Sound of Music” (2018). Ovaj album nastao je kada je Laibach kao prvi rok bend sa Zapada posetio Severnu Koreju 2015. godine povodom 70-godišnjice oslobođenja te zemlje, a sadrži pesme izvedene tom prilikom, kao i muziku iz tada snimljenog dokumentarnog filma “Dan oslobođenja”. Uvek na vetrometini kritike, uvek jasno iskazujući svoj stav prema savremenom svetu, Laibach predstavljaju istinske umetnike na muzičkoj sceni, a svaki njihov nastup predstavlja multimedijalni spektakl.


3) Klub Fest, Zemun, 21.00h: ALL THAT JAZZ

Jazz kvartet iz Beograda “All That Jazz” postaje tradicija u rokerskom klubu Fest u srcu Zemuna. Jazz sastav čine:

Sale Tomić na saksofonu
Klavir – Milovan Paunović
Kontra bas – Branko Marković
Bubnjevi – Siniša Jović
Ulaz za ovu svirku je besplatan.

Izvor: Ivan Makragić – Redakcija

Fotografije: Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here