KONCERTI DANAS U BEOGRADU – PETAK, 28.02.2020.

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

1)  Dom omladine, sala “Amerikana”, 21.00h: TEXAS FLOOD

Blues bend Texas Flood postoji od 2004. godine i do sada su imali preko 1 000 nastupa na festivalima i u klubovima u zemlji i regionu. Nenad Zlatanović je za 15 godina rada stekao reputaciju jednog od vodećih gitarista u Srbiji, te je sarađivao i nastupao i uz velike svetske muzičare, kao što su: ZZ Top, Beth Hart, Ana Popović, Billy Gibson, Stan Webborn i mnogi drugi, a mentor mu je bio proslavljeni bluz muzičar Ian Siegal.

Dugo očekivani samostalni koncert na repertoaru je danas u Domu omladine Beograda. Podršku će im dati i specijalni gosti, među kojima će biti proslavljeni muzičari i autori koji izuzetno cene njihov rad. Koncert je za večeras rasprodat!

Texas Flood je prošle godine izdao prvi album na srpskom jeziku, na kome se pored autorske pesme nalaze bluz obrade hitova jugoslovenskih rok legendi, od Azre do Pop mašine. Album “Tražim ljude kao ja” predstavlja poziv na povratak pravim muzičkim vrednostima i uzorima. Rok legende poput Džonija Štulića, Gorana Bregovića, Roberta Nemečeka, Zorana Predina, Dade Topića Janeza Bončine su prezadovoljni novim odelom svojih pesama, koje su skrojili Nenad Zlatanović i Vladimir Golubović i zajednička je ocena da su upravo ovi aranžmani dali novi identitet i vrednost starim rok hitovima. Grupa je inače veoma aktivna u Beogradu, gde Zlatanović i kao solo muzičar svira, i sa bendom, uglavnom po klupskim prostorima (Bluz I Pivo, VOX, Sinnerman club, Dorćol Platz), i na festivalima (Beer fest, Beer Garden).

2)  Bluz I Pivo, Cetinjska 15, 21.00h: Funk In Blues Society

Večeras grupa „Funk In Blues Society“ gruva u ritmu fanka a sa dušom bluza, dve usne harmonike, glas, ritam sekciju i privlačan repertoar.
 Funk žurka dobro poznate ekipe pored koje nema sedenja:
Marko Krasnić – bubanj
Petar Pavlović – bas
Veljko Marković – gitara
Miloš “Sick Mick” Perić – Usna harnonika
Vuk Gajić – vokal i usna harmonika


3) Klub FEST, Zemun, 22.00h: RITAM SEX-I-JA /RHCP Tribute/

Svi znate da se gitarista John Fruciante vratio u bend Red Hot Chilli Peppers! Eto, zašto ne bismo proslavili tu lepu vest jednim spektakularnim nastupom beogradskog RHCP tribute benda RITAM SEX-I-JA u Zemunu! 🎶🍾🌡
  „Ritam Sex-I-Ja“ je najpoznatiji regionalni RED HOT CHILI PEPPERS Tribjut bend. Od 2014. godine krenuli su sa regionalnom turnejom gde su svirali na velikim muzičkim festivalima u Srbiji, Bugarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini. Kao predgrupa bugarske predstavnice Eurosonga – Poli Genove, nastupili su na glavnoj bini Plus Festivala 2014. u gradu Pazardžiku u Bugarskoj. Bend je nastupao i na EXIT Festivalu 2017. godine.
 Repertoar benda se sastoji od najvećih hitova grupe Red Hot Chili Peppers, i to onih najstarijih iz 80-ih, sve do pesama sa njihovog poslednjeg albuma “The Getaway” (2016). Svojim nastupima skoro osam godina uspešno prenose energiju Red Hot Chili Peppers-a gde se publika oseća gotovo slično kao pred originalom!


4)  Soul Society, klub Bitef teatra, 22.00h:  Reci Cimet vs. Синамон

Večeras u klubu starog Bitefa prvo nastupa Reci Cimet, i nakon toga Синамон.
Zanimljivost i originalnost bendova je taj da imaju identičan sastav, dakle članovi se ne menjaju. Kako i zašto onda dva imena, a to je isti bend?
Odmah ćemo isključiti rotiranje na instrumentima, to je već viđeno. Oni nisu takvi.
Umesto toga, veče otvara bend Reci Cimet koji hrabro predstavlja svoj autorski rad. Filip, Marko, David, Petar i Luka predstavljaju svoju kreativnost i sve ono u šta veruju i ulažu već godinu dana. Kako se svaki autorski rad zasniva na određenim uzorima, Cimet “silazi” sa bine, a u pomoć priskače njegov alter ego Синамон koji niže hitove sa ciljem da objasni zašto je Cimet ono što jeste.

Predgrupa – Warm up: Milan Mika Aćimović aka Kawiar Mangueira


Pripremio:
Ivan Makragić

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Grupa “Magic Bush” objavila drugi studijski album “Put za Shangri-La”

Album kompletno na srpskom jeziku, a bend ima još četiri albuma u pripremi BEOGRAD: Poznata muzička grupa “Magic Bush” objavila...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket