KONCERTI DANAS U BEOGRADU – PETAK, 21.02.2020.

IRISH STEW, ČBS, SUPERSI

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

1) Klub Fest, Zemun, 22.00h: IRISH STEW OF SINDIDUN

Nakon velikog beogradskog koncerta u sali “Amerikani” Doma omladine prošle jeseni (novembar) kojim je proslavio 15 godina na sceni, bend Irish Stew of Sindidun prirediće beogradskoj publici još jedan koncert. Osim DOB-a, prošla 2019. godina je bila berićetna i produktivna za ovaj sastav, jer su imali koncerte i na Beer festu, Hali sportova (kao gosti bendu Mortal Kombat) i Božidarcu. Ovog puta, u intimnoj atmosferi čuvenog rock kluba FEST u Zemunu, bend se vraća nostalgično na mesto gde je započeo svoje prve muzičke korake i održao prvi nastup davne 2003. godine. Koncerti ovog sastava su već tradicionalno poznati po razigranoj atmosferi i nesvakidašnjoj razmeni energije između benda i publike. Od muzike koja tera na đuskanje do emotivnih balada, bend u svom autorskom opusu ima široki spektar muzičkih pravaca koje predstavlja kroz prizmu irske tradicionalne muzike i atipičnih instrumenata za rock’n’roll – violina, frula i bendžo.
U poslednjih godinu dana, bendu se na violini priključila i Ana Đokić Brusić (poznatija kao kompozitor i jedan od osnivača grupe Orthodox Celts, prvih “srpskih Iraca” kod nas) te je ovo idealna prilika da publika pored dobro poznatih pesama čuje kako bend zvuči u novijoj postavi.

Turneja Irish Stew sa frontmenom Bojanom Petrovićem nastavlja dalje po Srbiji, ali i van granica naše zemlje, a raspored je sledeći:
28.02. Zaječar
06.03. Kladovo
07.03. Požarevac
14.03. Zossen (Nemačka)


2) Elektropionir, Cetinjska 15, 21.00h: ČBS – ČOVEK BEZ SLUHA

Popularni Šumadijski Ramones-ičekaju svoje fanove u Cetinjskoj 15, pravoj komuni rock muzike. Prošlo je tačno 15 godina od objavljivanja albuma na kome se nalazi jedna od najvažnijih koncertnih pesama benda Čovek Bez Sluha. Album “Second Hand” je bio prekretnica benda, a do danas “Ništa mi staro ne nedostaje” ostao koncertni favorit. Svi koji prate rad ili su bili na koncertima ČBS-a to znaju.
U svojoj bogatoj karijeri jednog punk rock benda, u istrajnoj borbi ČBS iz godine u godinu, već dve decenije opstaje sa energičnim koncertima i novim izdanjima.
Po Beogradu su već osvajali Dom omladine, Beer fest i klub FEST, a po celoj Srbiji su bili traženi na svim značajnijim letnjim festivalima 2018/2019.


3) Knap club, Đušina 15, 21.00h: Cactus Fields, Dobra Genetika

Sastav “Cactus Fields” je alternativna eksperimentalna rok grupa iz Gornjeg Milanovca, kao i čuveni Bjesovi, koja postoji više od godinu dana. Bend je trio, čiju trenutnu postavu čine David Tadić (bas, glas), Novak Ilić (bubanj, glas) i Đorđe Dabić (gitara, glas). Od osnivanja, u kontinuitetu nastupaju po klubovima i festivalima u celoj zemlji. U avgustu 2019. su izdali svoj debi singl „U glavi” koji trenutno promovišu u okviru mini turneje “Trio de la Muerte”.
Dobra Genetika je bend iz Gornjeg Milanovca, nastao marta/aprila 2019. godine i radi u sastavu: Ivan Kovačević (gitara), Boban Kecović (bas), Mirko Šćepanović (bubanj), Milica Vukelić (glas, usna harmonika). Nakon višemesečnih proba krajem decembra 2019. zaokružili su materijal za snimanje albuma sa 9 pesama. Održali su nedavno dva koncerta na kojima su se prvi put predstavili publici u ovom sastavu.
Gitarista benda, uigrana ritam sekcija, kao i nebrušeni ženski vokal, svojim muzičkim afinitetom doprineli su stvaranju novog, originalnog izraza. Njihovu muziku je teško svrstati u određeni žanr, jer su pesme stilski različite, i osim rokenrola, u pesmama različitih muzičkih uticaja možete čuti seriju od fanka do panka.


4) Bluz I Pivo, Cetinjska 15, 21.00h: SUPERSI

Sirova klupska svirka za ljubitelje pravog muzičkog provoda!
Supersi su bend koji već godinama pravi muzičke performanse zasnovane na crnom zvuku, dobrom gruvu, fanku i bluzu. Renomirani uzročnici dobre atmosfere po beogradskim klubovima. Česti su gosti na ovom prostoru Bluz I Pivo kluba, jednog od retkih bluz klubova u gradu!
Ekipu čine:
Vita // vokal, gitara
Džičke // gitara
Klaki // tenor saksofon
Gaša // alt saksofon
Pavle // truba
Džoni // bas
Mlađa // bubanjPriredio:
Ivan Makragić

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Grupa “Magic Bush” objavila drugi studijski album “Put za Shangri-La”

Album kompletno na srpskom jeziku, a bend ima još četiri albuma u pripremi BEOGRAD: Poznata muzička grupa “Magic Bush” objavila...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket