KONCERTI DANAS U BEOGRADU – PETAK, 19.07.2019.

0
Reklama

) Ada Ciganlija, Beer Garden, 21.00h:E-PLAY, OBOJENI PROGRAM, STRAIGHT MICKEY & THE BOYZ

Distorzija kao njihov zajednički činilac, spojila ih je na ovogodišnjem Beer Gardenu. Obojeni Program, E-PLAY & Straight Mickey and the Boyz u pivskoj bašti. Prvi put na Beer Gardenu tri bendsa iste večeri, jer je sastav Obojeni program bio odložen zbog kiše 13. jula. 

Obojeni Program: ,,Svaka definicija gubitak je slobode“, a Obojeni P​rogram svoju slobodu traži kroz energiju i strast, čistu ljubav i beskompromisni rokenrol. Svaki njihov koncert je prilika da se obnovi životna energija i redefinišu životni ciljevi. Često u poslednje vreme nastupaju u Beogradu, pre svega u klubovima Elektropionir i Subberni centar, ali i na sceni “Amerikana” u Domu omladine. Straight Mickey and the Boyz takođe su bili prisutni na istim scenama ovih sezona, odlično se uklapaju u sličan senzibilitet i zvuk. 

E-PLAY – bend vrlo jedinstvenog zvuka koji karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne – atmosferične gitare, deliće večeras binu sa Obojenimprogramom, ali i sa Straight Mickey and the Boyz, koji stilove i žanrove, poput hard rocka, punka, hard cora, garažnog rocka, funka pa čak i avant jazza strastveno stapaju u jedinstvenu smesu, koja ima opojan miris po dobrom duhu Beograda štobukti od progresivnih muzičkih zamisli i žestoke energije. Maja Cvetković, Trut i Nemanja praše na turneji po regionu i Srbiji, biće učesnici i prvog Montenegro Beer festa na Cetinju, a imali su u Beogradu ove godine izvanredan nastup u kultnom rock klubu Fest u Zemunu. Uvek energični, snažni na bini, svakako su jedan od najjačih koncertnih bendova kod nas ikada. 

Ulaz je BESPLATAN do 22h.
Posle toga se naplaćuje simboličnih 300 dinara
2) Dorćol Platz, 21.00h: ZONA B 

Ideju o stvaranju benda pokrenuli su bubnjar Dušan Ristić, pevač Lole Savić i gitarista Toma Rakijaš 29. novembra 1987. godine na mestu Vladimira Buce Filipovića. Prvi koncert je nastupio u februaru 1988. u klubu „Mašinac“. Pored pomenutih članova, bendu se pridružio i Zdenko Kolar, bivši bas gitarista „Idoli“ benda. Kasnije se bendu pridružio Dudi Bezuha pre svega u studijima, a zatim i u koncertima. Bend je izvodio naslovne verzije bluz klasika od B.B. Kinga, Muddi Vatersa, Fleetvood Mac, J.J. Cale, i postao jedan od najznačajnijih klubova u Beogradu.Zona B nedavno je nastupala u punom Domu omladine, i često ima koncerte ili manje nastupe po beogradskim jazz i blues klubovima. 3) Bluz i pivo, Cetinjska 15, 21.00h:Funk In Blues Society

Grupa Funk In Blues Society gruva u ritmu fanka a sa dušom bluza, dve usne harmonike, glas, ritam sekciju i strašan repertoar. FIBS tresu Bluziku sa scene i to se oseća u publici pa na njima uvek đuskamo, svi zajedno. 
Večeras svirka dobro poznate ekipe pored koje nema sedenja:
Marko Krasnić – bubanj
Petar Pavlović – bas
Veljko Marković – gitara
Miloš „Sick Mick“ Perić – Usna harnonika
Vuk Gajić – vokal i usna harmonika

Izvor: Ivan Makragić – redakcija

Fotografije: Promo

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here