KONCERTI DANAS U BEOGRADU – PETAK, 04.10.2019.

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

ANA ĆURČIN, MADŽAREV, REPETITOR, JELENA ANDONOV

1) Knap klub, Sprat, Božidarac, Elektropionir, Dom omladine: INDIREKT SHOWCASE – treći dan

Treći i poslednji dan Festivala INDIREKT održava se danas na šest lokacija u Beogradu. Beogradski market je rezervisan za panel diskusije na zanimljive muzičke teme, a ostalih pet lokacija su rezervisani za koncerte.

Božidarac:
20.30h MARČELO I NAPETI KVINTET Elektropionir:

20.00h: Glib
21:00h Moussaka
22:00h Ljubičice
23:00h Porto Morto

Indirekt Showcase Belgrade predstavlja “Kontra” Label Night u Knap klubu:

21:00 RAMPA

22:00 Paper Animals

23:00 Ksenija Kuljača

00:00 Šajzerbiterlemon


Klub Sprat:
Ivan Jegdić, Željko Markuš Pacifik i Dimitrije Simović

Dom omladine, sala “Amerikana”, 21.00h: ANA AND THE CHANGES

U Domu omladine peva i svira bend Ana and The Changes, kao i rumunski sastav Byron.
Ana Ćurčin sa bendom Ana & The Changes je sa spotom “Differences” najavila izlazak novog, drugog studijskog albuma istoimenog naziva. Specijalni gost na koncertu biće rumunski alternativni bend Byron, čiji je pevač Den Bajron bio gost na prvom singlu s albuma “Take My Hand“. Ana je u konstantnoj potrazi za savršenom pesmom, idealnim akordom i pravim osećanjem. Album “Differences” drugo je studijsko izdanje Ane Ćurčin posle debija “Sketches of Belonging” (2016). Ovaj album je kolektivno delo benda, a pored Ane Ćurčin grupu čine Goran Antović, Marko Cvetković i Marko Benini. Gosti na albumu bili su Ivana Vukmirović i Nataša Guberinić, bivša članica “Tap 011” i deo sastava “Di Luna Blues band”. Ana Ćurčin je već imala samostalan koncert u Velikoj sali Doma omladine, gde je gostovala i kao predgrupa bendu “Still Corners” ovog aprila. Isto tako, imala je solo koncert u klubu Bitef teatra – Soul Society, i bila je takođe predgrupa stranom bendu “Cigarettes After Sex” na Bazenima 11. april (jul 2017.). U spotu za pesmu “Take My Head” izvanredno glumi Jelena Đokić, dok je u zanimljivom video spotu “Alone” su glumice – Vaja Dujović & Milena Radulović.


2) Kolarac, 20.00h: BETOVEN VIRTUOZ 1 – ALEKSANDAR MADŽAR

Kolarac ulazi u novu sezonu sa atraktivnim programom, i svaki mesec ima zanimljive koncerte. Beogradska Filharmonija predstavlja čuvenog Aleksandra Madžara na klaviru kao soslistu, dok je dirigent – Kristijan Mandeal.

Koncertni program:

F. Šubert: Rozamunda, odlomci
L. van Betoven: Koncert za klavir i orkestar br. 4
S. Prokofjev: Simfonija br. 7


3) Hala 5 – Beogradski Sajam: Beogradski OktobarFest – “Girls, boys and toys”, Beogradski Tribute BIJELO DUGME, SCHIME

Beograd dobija svoj prvi Oktobarfest, dok je u Novom Sadu uveliko zaživeo i to sa veoma atraktivnim koncertnim programom svake godine. Dobra piva, perece dobrodošlice, kobasice i bavarska atmosfera na Beogradskom sajmu uz dobru muziku i takmičenja.
Muzički program uglavnom je sastavljen od cover bendova ili tribute sastavi, sa tek ponekim autorskim muzičarima.

Satnica:
20.20h Schime
21.40h Beogradski Tribute BIJELO DUGME
23.30h Girls, boys and toys
DJ BRKATI

Schime je autorski džez bend osnovan 2015 godine u Beogradu i čine ga: Predrag Milutinović- bubnjevi, Boris Šainović- kontrabas, Luka Ignjatović- saksofon i klavirista Sava Miletić. Pored izvođenja originalne muzike, koja je pod uticajem savremenog i tradicionalnog džeza kao i klasične muzike, Schime veliku pažnju posvećuje kolektivnoj improvizaciji i interakciji.

Sajamski ŠATOR:
20.30h – 22.00h TWO OF US
Muzičarka Jelena Andonović ima svoj duo sastav sa kojim nastupa po mnogim atraktivnim mestima i restoranima u Beogradu, gde peva popularne rock, pop rock standarde domaće i svetske scene. Na festivalu Indirekt Showcase pevala je tokom noći 02.10. u Knap klubu kao “MenArt Night”, kada su nastupali i Kika bend i Harlekin, muzičari od istog izdavača.

22.00h – 01.00h Ansambl SVIRCI

4) KST bašta, 21.00h: REPETITOR

Aletrnativni rock sastav Repetitor svira uživo u KST na zatvaranju bašte. Svaki put kad sviraju ispred bine je vulkan energije i tako će biti i ove noći. Koncert otvara jedna od najuzbudljivijih novih grupa Beograda – “Klotljudi” , a uz njih su tu “Spejs Noksi”. Garažni underground alternativni rok sastav sviraće pesme sa svoja tri studijska albuma Sve što vidim je prvi put (2008), Dobrodošli na okean (2012), Gde ćeš (2016). Boris Vlastelica i Milena Milutinović na bubnjevima su 2005. oformili bend, a danas osim njih ovaj trio čini i pevačica Ana-Marija Cupin.

Izvor: Ivan Makragić – redakcija

Fotografije: Promo events

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Poznat Glavni program trećeg izdanja Somborskog filmskog festivala: „Mater“, „Oaza“, „Undine“, „Znoj“, „Koncentriši se, baba“

Presek značajnih ostvarenja u protekloj godini pandemije SOMBOR, 25. juna (Tanjug) – Glavni program trećeg izdanja Somborskog...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket