ĐULE, IVANA, DAVID, KIKA, MILE, SEJO

1) Trg Republike – Gradski Trg, Smederevo: SMEDEREVSKA JESEN – VAN GOGH, IVANA PETERS, ĐORĐE DAVID

Kulturna manifestacija “Smederevska jesen” tradicionalno se održava u centru Smedereva na Gradskom Trgu. Prvog dana 05.09. nastupala je pop grupa VALENTINO, drugi dan je bio rezervisan za pop folk zvezdu Dženana Lončarevića, a večeras je rokersko veče!
ĐORĐE DAVID i njegova grupa “DEATH SAW” i IVANA PETERSkao liderka obnovljenog benda “Negative” nastupaju zajedno (20.00h), što su već i činili nedavno na gostovanjima po Srbiji. David je dosta aktivan u poslednjem periodu i kao muzičar na koncertima po celoj zemlji (Gitarijada), ali i kao glumac u predstavama. Ivana je briljirala na Beer festu i sa Negative, kao i deo petorke “TAP 011” koja je oduševila 90 000 ljubitelja na Ušću, ali i u trećem projektu – duo koncerti sa Anom Stanić gde je gostovala u Budvi, kao i u UK Vlada Divljan na Paliluli. Nakon njih u 22.00h svira VAN GOGH, jedna od najboljih koncertnih rock grupa ikada na ovim prostorima. Skoro su se vratili iz Sutomora, ostavili su jak utisak na Roštiljijadi u Leskovcu i veoma im je uspešna i posećena turneja “Obraz uz obraz” povodom novog albuma “More bez obala”. Đule, Srba, Cvika i novi član Stija obećavaju pravo rokersko ludilo kao i uvek! A već je zakazan i koncert u Beogradu, i to 20. juna 2020. godine!

2) Dvorište Pete Beogradske gimnazije: Rock5Roll fest – KIKA bend 

U dvorištu Pete beogradske gimnazije drugi “Rock5Roll fest” čini takmičenje srednjoškolskih bendova, ali i promocija urbane kulture i umetnosti. Večeras je na programu – “bitka bendova” i nastup specijalnog gosta –benda “KIKA”.
Frontmen benda je glumica i pevačica KRISTINA JOVANOVIĆ KIKA, koja je sa svojim sastavom nedavno nastupila pred mnogobrojnom publikom na Beer festu, Groove stage. Ako je sada propustite, ne brinite, Kika nastupa i u KST bašti 27.09. (predgrupa Rambu Amadeusu), kao i dan kasnije, 28.09. na Banovom brdu. Kika je inače za kratko vreme postala veoma popularna povodom debi albuma “Posledice puberteta”, imala je već nastupe i koncerte u Elektropioniru, klubu Polet, Garaži i Topčiderskom parku (festival Enter), kao i Somboru. Do skoro je bila i veoma efektan prateći vokal benda “E-Play” uz Maju Cvetković.
Festival je nastao na inicijativu đaka Pete beogradske gimnazije, a ulaz je besplatan.


3) Stadion FK Remont, Čačak: Festival PriČA, dan 2: Hladno pivo, Zabranjeno pušenje, ČBS

Prethodni segment ovog festivala u Čačku održan je proteklog vikenda 31.08. kada su svirali NEVERNE BEBE. Sinoć su svirali – E-PLAY, NIKOLA VRANJKOVIĆ, PARNI VALJAK i drugi, dok večeras u finalu sledeća je selekcija izvođača:
HLADNO PIVO – Mile Kekin i ekipa ponovo među Srbima posle Arsenal festa u Kragujevcu, a u Beogradu uvek brzo rasprodaju Halu sportova.
ZABRANJENO PUŠENJE – Sejo Sekson uvek neumoran sa dugačkim koncertima
ČBS – ČOVEK BEZ SLUHA – Za sve koji vole snažan punk rock


TRIGGER
 – Metal sastav, izdaje album za strano tržište
SUNSHINE – Uvek omiljeni i traženi beogradski reperi, ponekad se vraćaju.


4) Županija, Sombor, 20.30h: Simfonijski orkestar i Hor RTS-a: “Klasiku, molim” 

U sklopu obeležavanja 95 godina rada Radio Beograda, Simfonijski orkestar i Hor RTS-a u Somboru će, održati besplatan koncert “Klasiku, molim” pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića. Koncert klasične muzike održava se pod vedrim nebom, na platou ispred Županije u Somboru. Direktan prenos je na Trećem programu Radio Beograda i na RTS Planeti, dok će odložen snimak biti emitovan na Prvom programu Radio Beograda oko 22.30. Koncertom “Sav taj džez” Big Benda, na platou ispred Umetničkog paviljona “Cvijeta Zuzorić” 25. avgusta započelo je obeležavanje 95 godina postojanja Radio Beograda, a pionirski poduhvat bio je da je u produkciji Radio Beograda urađen direktan audio-video prenos na RTS Planeti.

5) Klub Garaža, 21.00h: METAL LICA – Metallica Tribute

Najstariji domaći Metallica tribute grupa „Metal Lica“ se nakon višemesečne koncertne pauze vraća na scenu. Na domaćoj sceni prisutni su više od 10 godina, inicijalno je nastao kao sporedni usputni projekat tadašnjih članova grupe “Magma”. Kroz sve ove godine, u ovom sastavu su svirali mnogi domaći muzičari, članovi sastava Eyesburn, Magma, Noyz, Hatred, Space Eater i Quasarborn.
Novu postavu čine:

Luka Matković (Quasarborn) – James Hetfield

Marko Danilović (Quasarborn) – Lars Ulrich

Filip Damjanović (Mortal Kombat) – Kirk Hammet

Vihor Ristić (Magma) – Robert Trujillo

“Očekuje nas dvočasovno putovanje kroz ceo diskografski opus najvećeg metal benda svih vremena, sa posebnim akcentom na prva četiri ostvarenja” – kažu iz ovog sastava.

Izvor: Ivan Makragić – redakcija

Fotografije: Promo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here