KONCERTI DANAS U BEOGRADU I SRBIJI – PETAK, 17.05.2019.

             BLAŽA, BABE, RUSKI HOR, DULE, BLUZ


   1) Wurst Platz, Zrenjanin, 21.00h: PRLJAVI INSPEKTOR BLAŽA I KLJUNOVI

   Čuveni muzički i hedonistički kulinarski prostor Wurst Platz otvoren je i u Zrenjaninu, i onaj roker koji se odomaćio u Beogradu na ovom mestu eto ga sada i na sat vremena od prestonice – gospodin Igor Blažević – BLAŽA! Energiju ovog benda ne moramo komentarisati. “Nisam Dijamant”,”Lepa si Pamela”,”Dule Savić” i ostali hitovi uvek oduševe fanove, kako je bilo i 31. marta u beogradskoj ispostavi Wurst-a! Ulaz je slobodan a žurka veoma zagarantovana! Blaža često nastupa u ovom klubu za kratko vreme u Beogradu, a aktivan je uvek na raznim festivalima ili manifestacijama u prestonici ili van nje. Lucidan, duhovit, neobičan, originalan!


  2) Sava centar, 20.00h: HOR SRETENJSKOG MANASTIRA IZ MOSKVE

Nakon što su u oktobru prošle godine iz opravdanih razloga morali da odlože koncert, Hor Sretenjskog manastira iz Moskve sa radošću najavlјuje nastup u velikoj dvorani Sava Centra, gde će pored uobičajenog repertoara duhovnih pesama izvoditi i tradicionalne ruske narodne i ratne pesme i najlepše ruske romanse. Hor Sretenjskog manastira mnogo puta je nastupao u Kremlјu pred stranim delegacijama i gostima predsednika Ruske Federacije.  Prvu i jedinu svetsku turneju su održali 2007 godine povodom objedinjenja Ruske pravoslavne crkve i tada su nastupali samo u najvećim gradovima sveta među kojima su Nјju Jork , Sidnej , Pariz , London, Berlin , Madrid, Tokio, Peking. Ostavili su snažan utisak na otvaranju Zimskih Olimpijskih igara u Sočiju gde su nastupali sa operskom divom Anom Netrebko. Najviše ima monaha i diplomaca Moskovskog Teološkog fakulteta i Akademije, a u timu su i pevači sa Moskovske akademije za horsku umetnost i Moskovske muzičke akademije. Sastav i izbor glasova u ovom horu sa 24 soliste zasluga je dirigenta – Nikona Stepanoviča Žile, diplomiranog muzičara Ruske muzičke akademije i zaslužnog umetnika Rusije. Hor Sretenjskog manastira iz Moskve smatraju fenomenom svetske muzike i istinskim spektaklom.
3) 
Letnja bašta KST, 20.00h: BABE, VIVA VOPS

Kao i svake godine na proleće u susret letu otvara se bašta KST – Klub Studenata Tehnike, gde će ljubitelji rok muzike tokom toplijih dana moći da uživaju u traženim izvođačima domaće i regionalne scene, a tu su u planu i žurke pod otvorenim nebom! Na ovogodišnjem otvaranju će nastupiti: VivaVops, Babe,  Sharks, Snakes & Planes i KST hor. Najveće zvezde svakako su BABE, koji se vraćaju na koncert u Beogradu posle zapaženih nastupa u Domu omladine (Long Night festival), Beer festu i u Mikseru. Frontmen benda nastalog 1992. sa tri studijska albuma – Žika Milenković, desna ruka Bajage i Instruktora, svakako je jedinstven i neobičan šoumen, odličan gitarista i zabavljač prepun energije koja kida na pozornici. Hitovi „Noć bez sna“, „Ko me ter’o da te volim“, „Dizel“, „Loša navika“ glavni će biti ove večeri. Bubnjar sastava je Goran Ljuboja – Trut, takođe i član benda „E–Play“. 

4)  Muzička kuća Metropolis, 20.00h:  DJ – DULE PETROVIĆ (FISH IN OIL) 

Ovo je DJ veče na kome prvi put u Metropolisu nastupa – Dule Petrović (jazz bend „Fish In Oil“) u ulozi disk džokeja, pušta muziku po svom izboru. Time staje u red sa drugim muzičarima koji su na ovom mestu samo puštali ploče – Maja Cvetković (E-Play), Nikola Čuturilo – Čutura, glumac i muzičar Ivan Jevtović, kao i reditelj/scenarista Milorad Milinković.

Ulaz je slobodan, i dođite u Makedonsku 21, jer ovde živi – muzika.


5)  Bluz i Pivo, 21.00h: BLUES TONE BAND

Spoj plesnog bluesa i plesnog jazz-a napraviće muzičku uvertiru ulaska u leto.
Blues Tone Band su osnovali 1995. gitarista Miodrag Mika Pavlović (bivši bendovi: Blues Vremeplov, Sirova Koža, Down Homes) i Zoran Zojko Obradović (vokal, gitara).
Sarađivali su sa velikim brojem bluz domaćih i inostranih muzičara i nastupali pretežno u klubovima i jazz & blues festivalima kao što su:  Beogradski Blues dani /1987, Jazz Blues festival – Gorizzia, Italija /1988, Valjevski Jazz Festival / 1997, Jazz & Blues Festival – Šabac / 2002, North City Jazz & Blues festival – Kosovska Mitrovica / 2004, Art & Blues World Music Festival, Beograd / 2008-9, Fusion and Gospel Festival – Garana, Rumunija / 2017.

Izvor: Ivan Makragić – redakcija

Fotografije: Promo

Ostavite komentar