KONCERTI DANAS U BEOGRADU I SRBIJI – PETAK, 09.08.2019.

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

IVANA, ANA, JELENA, MALINA NA NIŠVILU, ATOMCI, BABE

1) Ustanova kulture “Vlada Divljan”, Letnja scena 21.00h: : KULTURNO LETO NA PALILULI 2019. – IVANA PETERS & ANA STANIĆ

Dve dame i dive, koje su veoma aktivne i aktuelne u poslednje vreme. 
Pop zvezda ANA STANIĆ je izdala novi maksi singl sa tri nove pesme koje su već postale hitovi na radio stanicama, a pre njih je usledio singl “Holivud” sa veoma atraktivnim spotom. Ana je održala i uspešnu koncertnu promociju novog materijala, a baš na ovom mestu planira solo koncert sa Simfonijskim orkestrom u oktobru, kao pop rock spektakl u najavi. 
IVANA PETERS kao svakako najbolji ženski rok vokal na ovim prostorima, posle pauze od 5 godina obnovila je svoj sjajan rock bend NEGATIVE, koji je krenuo uveliko na turneju po Srbiji i regionu (Montenegro Beer fest). Osim toga, iznenada je oživela pop senzacija 90-ih “TAP 011” gde je Ivana briljirala u tandemu sa Gocom Tržan, i sada će i sa “Negative” i “Tapovcima” Ivana pevati na Beer festu! Za obe pop rock dame ovi nastupi će biti odlično zagrevanje pred nove koncerte u prestonici! 


2) Kopaonik, Dolina sportova: JELENA TOMAŠEVIĆ 

Veoma tražena etno pop dama večeras na divnoj planini, gde će pevati hitove sa dva studijska albuma kojima je uveliko osvojila publiku. Nedavno se vratila iz Rusije u poseti svom suprugu Ivanu Bosiljčiću koji tamo snima ambicioznu TV seriju o Kazanovi gde tumači glavnu ulogu, i sada je na turneji po Srbiji. Ipak, vratiće se ponovo kod naše braće Rusa 17. avgusta gde će pevati visokim zvaničnicima. I dalje se pamti njen rasprodati koncert u martu ove godine u Sava centru, kao i 2016. na istom mestu dva nastupa. 
Raspored koncerata Jelene Tomašević u narednom periodu izgleda ovako:
17. avgust Patriot park Moskva
25. avgust Užice
27. avgust Probištip, Makedonija
31. avgust Zrenjanin 
02.09. Palićko jezero, letnja pozornica


3) Niška Tvrđava: Jazz festival NIŠVILLE – MALINA MOYE

Internacionalni niški jazz festival „Nišville 2019“ počeo je sinoć nastupima muzičara MACEO PARKER, DAT BRASS, i nastavlja se večeras, a traje do nedelje, 11. avgusta. Uz muzički program postoji i “Nišville Jazz theater” koji je bio kao odlična uvertira za jazz umetnike. 
Danas na Niškoj Tvrđavi sviraju levoruka gitaristkinja, pevačica i kompozitorka MALINA MOYE, neobični jazz umetnikCHRISTIAN SCOTT (09.08.), poznati sastav SUN DEW, kaoi HORACE ANDY & THE DUB ASANTE BAND. 
Sutra i prekosutra: SEUN KUTI, TANGO JAZZ QUARTET (10.08.) i poslednjeg dana 11.08. veliko iznenađenje – premijerno u Srbiji veliki BOB GELDOLF (zaslužan za legendarni LIVE AID humanitarni rock spektakl). Uz njega, te poslednje noći sviraju iKENNY WERNER QUARTET, VLATKO STEFANOVSKI TRIO. 

https://www.facebook.com/NisvilleJazzFestival/
4) 09.08.-10.08. Banatski sokolac: ROCK VILLAGE – ATOMSKO SKLONIŠTE, BABE

Tradicionalni rock festival održava živim ROK muziku kao poslednji bastion vrhunskog kvaliteta kulture danas. Program traje samo dva dana i na repertoaru su jaka imena:

ATOMSKO SKLONIŠTE – Često sviraju u Beogradu i po Srbiji, traženi i voljeni. Nastupaće i na Beer festu, Bojčinskomkulturnom letu u Surčinu, i na jesen pripremaju solo koncert u klubu Fest. Sinoć (08.08.) su svirali na “Tešnjarskim večerima” u Valjevu, i ne miruju na turneji po Srbiji. Uz njih nastupaju i BABE, na čelu sa Bajaginim zabavljačem Žikom Milenkovićem, koji povremeno aktivira svoj drugi bend, imali su koncerte u Domu omladine, Mikseru, na Beer festu, Arsenal festu, a nedavno i na otvaranju Letnje bašte KST-a. 
Sutra su – Vlatko Stefanovski, Nikola Vranjković, kao i Texas Flood. 

https://www.facebook.com/rock.village/
5) Bluz i Pivo, Cetinjska 15, 21.00h: STEVE HANNIGTON & J. C. KAYAFUNGA BEND

Steve Hannington J.C. & Kayafunga Bend nakon 26 godina ponovo u Beogradu! Steve sa svojim Afro funk – Afro rock – Blues bendom, premijerno u prestižnom bluz klubu. 
Steve je još kao srednjoškolac stipendista krajem šezdesetih godina iz Kenije došao u Beograd i završio srednju medicinskuškolu, a onda upisao psihologiju na Filozofskom fakultetu. Rođen je 1949. godine u Najrobiju, kao Stephen Hannington Jungo Chokwe ( J.C.). 
U vreme studiranja pridruživao se mnogim pozorištima, dobijao uloge, pa su ga ubrzo zapazili i producenti televizijske ifilmske industrije. Nastupao je sa mnogim domaćim muzičkim zvezdama kao gost na albumima ili koncertima, snimao je reklame i televizijske špice, oni nešto stariji se sećaju čuvene stare reklame za KLUZ i “Hakuna Matata” muzička tema za Minimaksoviziju. Od 1977. do kraja ’80-ih godina sa svojim bendom Kayafunga snima albume, singlove u produkciji PGP RTB, Jugoton itd. Istovremeno je oformio i plesačku grupu Alulu Girls, sa kojom je nastupao na koncertima, tako da su nastupi bili vrlo atraktivni, egzotični u Afro maniru. Steve Hannington je Jugoslovenska muzička i filmska zvezda, poznat i po svom humanitarnom i kulturnom radu, specifičnom humori i optimizmu, te i razvijanju saradnje i prijateljstva između afričkih zemalja i zemalja Balkana.

Izvor: Ivan Makragić – redakcija

Fotografije: Isaiah Mays

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Grupa “Magic Bush” objavila drugi studijski album “Put za Shangri-La”

Album kompletno na srpskom jeziku, a bend ima još četiri albuma u pripremi BEOGRAD: Poznata muzička grupa “Magic Bush” objavila...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket