KONCERTI DANAS U BEOGRADU – ČETVRTAK, 27.02.2020.

0
Reklama

1) Dorćol Platz, 20.00h: MAJA LOUIS

Prvi solistički koncert Maje Stojanović Louis povodom debitantskog studijskog albuma „Buđenje“ (2019) koji se može naći na svim digitalnim plarformama. Na koncertu će joj gostovati brat Marko Louis sa kojim ima duetsku numeru „Svet je tvoj„, a i ona će njemu biti gošća na njegovom velikom koncertu 26. marta u Kombank Dvorani. Od svake kupljene karte se donira 5% Autonomnom Ženskom Centru kao podrška ženama i deci koji su izašli iz nasilnih odnosa. Upravo je ovaj centar i pružio podršku i inicijativu za snimanje osvešćene pesme „Molim se za tebe“ koja govori o tim teškim i mučnim temama. Sa albuma se izdvajaju i pesme „Fališ mi ti“, „Život bira umetnike“, „Mama“, „Mesec“. Maja je sa bratom bila ključni deo sastava „MaraQYa„, vodi i dalje svoj cover band „Maja & St. Louis„, a veću popularnost je stekla kao učesnica muzičkog TV takmičenja „X faktor“, posle kojeg se iznedrila pesma „To sam ja“ (2014). Verujemo da će ćerka velikog muzičara Ljubiše Stojanovića Louisa pružiti publici vrhunski muzički ugođaj i tek otvoriti velika vrata za dalju uspešnu karijeru.

Dugo sam čekala na svoj prvi album, ali vredelo je. Presrećna sam što konačno mogu sa svima da podelim svoje pesme, emocije. Jako sam zadovoljna jer mogu kroz muziku da šaljem važne poruke i da se borim za ono u šta verujem. Uživala sam stvarajući svaku pesmu, i verujem da svako može da se pronađe u njima.“ Izjavila je zadovoljna Maja i pozvala sve da joj pruže podršku za prvi solistički koncert za koji, priznaje, ima pozitivnu tremu.

Maja Stojanović Louis se bavi muzikom još od ranog detinjstva. Kada se preselila u Beograd iz Minhena, gde je rođena i odrasla, odmah je postala deo Louis benda gde je pevala sa svojim ocem Ljubišom Stojanović Louisom. Ubrzo je osnovala svoj prvi bend pod nazivom „Maja St. Louis “ sa kojim je nastupala u klubovima po celom regionu.
Izvolite na koncertnu promociju albuma “Buđenje”!

Foto:
Bojan Stevanović – “Kanilingus Studio“
Ivan Miladinović


2) Bluz I Pivo, Cetinjska 15, 21.00h: LOUP – GAROU

Loup-Garou je alternativni bluz bend iz Beograda, čiji bi se muzički stil najbolje opisao ovako: „Tom Waits se izgubio u močvarama Luizijane“. Kombinujući različite muzičke pravce (swamp bluz, bluzrok i melodični džez), bend teži razvijanju sopstvene verzije bluza koji na našim prostorima još nije viđen. Inspirisani New Orleans kulturom, članovi benda oživljavaju duh močvara Luizijane uz elemente funka i psychodelic bluza kao jedinstveni autorski pečat.
Svoj dosadašnji rad „Loup-Garou“ krunišu prvim autorskim studijskim CD izdanjem “Witchcraft and Spirits“, koje su u celini predstavili na koncertnoj promociji u Bluz i Pivu. Publika može na ovoj svirci pazariti svoj primerak albuma po promotivnoj ceni.


Od 2018. su odsvirali preko 40 koncerata, gde spadaju i nastupi na turneji po značajnim regionalnim festivalima: Open Air Blues (Rumunija), Blues Pentru Timisoara (Rumunija), Mountain Music Fest na Kopaoniku, Budva Beer Fest (CG), Nišville, Festival Bluz Bendova, Beer Fest (BiH), Petrovac Jazz Fest i mnogim drugim.
Loup-Garou čine:
Vladan Petrović / Vokal / Gitara
Ivan Jovanović / Usna harmonika
Stefan Marković / Bubanj
Vladimir Nedić / Gitara
Milutin Kažić / Bas

Sam materijal “Witchcrat and Spirits“ je oličenje složenosti emocija današnjeg čoveka. Kroz prizmu melanholičnog bluza, dinamičnog svinga, energičnog funk-roka i misterioznog swamp bluza, Loup-Garou donosi dimenziju alternativnog bluza. Bend dočarava kompleksnost savremenog života, punog razočaranja, melanholije, besa, ljubavi i sreće.


Pripremio: Ivan Makragić

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here