KONCERTI DANAS U BEOGRADU – ČETVRTAK, 26.12.2019.

0
Reklama

1) 26.12. & 27.12. Elektropionir, 21.00h: Đorđe Miljenović

Prednovogodišnje promišljanje o ljubavi, o besu, o duši… o životu…
Niko to ne čini ekspresivnije i istinitije od Đorđa Miljenovića.
Dve večeri zaredom rasprodati koncerti sve popularnijeg novog lica muzičara.Iako najpopularniji kao deo hip hop trija “Bad Copy” i pod solo etiketom Sky Wikluh, pravo ime i prezime je utisnuo u novu fazu muzičkog stvaralaštva. Miljenović je tako otišao u alternativu i rock elemente, a već je imao nastupe na istom mestu, kao i ovog leta na Beer Gardenu (Ada) i Beer festu (Ušće). Izveo je nemoguće, u istoj godini za vrlo kratko vreme izdao je dva albuma. Možda će biti i gostiju na koncertu, kao Ana Stanić sa kojom ima duet “Ne spavam više” sa solo albuma “Amovi” , ali i saradnju na njenim projektima – hit pesma “Više nisi moj”.
2) Kombank Dvorana, 20.00h: Rambo Amadeus

Nakon veoma uspešnog prvomajskog koncerta 2018. godine Rambo Amadeus vraća se na scenu Kombank Dvorane novim koncertom. Rambo je rođen u Kotoru, detinjstvo je proveo u Herceg Novom, živi i radi u Beogradu, sa kultnim statusom na čitavom prostoru EX Yu. Poznat kao nepredvidiv i lucidan šoumen, oštar kritičar društva, koji parodira čak i samog sebe, njegovi koncerti se redovno pretvaraju u stand- up. Praktično je ponosan na titulu “najgoreg Eurosong nastupa svih vremena” titulu koju je zaslužio za nežno subverzvni nastup na Eurosongu 2012. Pored dadaističkog humora i improvizacije, možete očekivati ozbiljno utegnutu, preciznu i energičnu svirku njegovog seksteta, koja se tokom večeri pretvara u temperamentnu balkansku feštu. U poslednjem periodu po Beogradu nastupa u mini serijama koncerata, po dva komada u Elektropioniru i Subbeernom centru. Isto tako, u kratkim razmacima svirao je ove jeseni u klubu KST, i u lancu restoran bara Wurst Platz.


3) Bluz I Pivo, 21.00h: Nikola Čubrilo Band

Izuzetan sastav koji predstavlja mladu i neumoljivu snagu domaćeg bluesa.
Nikola Čubrilo Bend su mladi ljudi koji žive, spavaju i rade sa instrumentima, u potpunosti posvećeni onako kako su to bili i svi oni koji su hteli da naprave nešto od muzike, od sebe u muzici. Oni bluz poznaju, žive ga i proizvode sa nekakvom lakoćom koja je rezultat svakodnevnog dugogodišnjeg rada i slušanja muzike. Nikola Čubrilo Band je nastupao solistički i kao gost na mnogim koncertima domaćih i stranih bluz bendova – Texas Flood, EGYPT (UK), gde su pokazali intimni pristup bluzu i posvećenje koje ih je dovelo do toga da uz pomoć izdavačke diskografske kuće RNR Records zakažu i svoju prvu turneju u Britaniji, a pre toga će snimati drugi studijski album. Oni će ovoj noći pružiti muzičku magiju, uvek drugačiju i raznovrsnu.

Izvor: Ivan Makragić – Redakcija

Fotografije: Press

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here