Koncert Zorana Predina predviđen za 18. maj, odložen je za 2. jun u Beogradu

Mnogi muzičari odlažu svoje nastupe usled tragedije u našoj zemlji od 3. maja

0
Reklama


Mnogi muzičari odlažu svoje nastupe usled tragedije u našoj zemlji od 3. maja


BEOGRAD, 12. maja:  Evo još jedan muzičar je pokazao da je čovek: zbog velikih tragedija koje su zadesile Srbiju prethodnih dana, koncert regionalnog umetnika Zorana Predina, predviđen za 18. maj u Velikoj sali Doma omladine Beograda (DOB), odložen je i biće održan u petak, 2. juna na istom mestu.

Jedan od najznačajnijih kantautora sa ovih prostora, antologijski muzičar Zoran Predin, odlučio se za ovaj potez usled nezamislive, mučne, užasne tragedije koja se desila našoj zemlji, u Beogradu i okoline Mladenovca, kada su živote izgubila deca…

Za ovu priliku Predin publici priprema “Best of” program nazvan “Na svojoj strani” – izvodiće pesme Arsena Dedića, svoje bivše rok grupe “Lačni Franz”, ali i numere sa svojih solo albuma. I sve to, naravno, začinjeno njegovim specifičnim humorom i neodoljivim šarmom, kao da je neka vrsta stand up komičara.


Podsetimo, autor je poslednji put u solo varijanti gostovao 2019. godine na sceni sadašnje Mts Dvorane na koncertu “Zoran peva Arsena”, da bi se vratio u Beograd upravo u Dom omladine tokom 2022. u vidu oproštajnog nastupa spomenutog benda “Lačni Franz”, koji je definitivno otišao u istoriju.


Zoran Predin – Novosadska Sinagoga 13.1.2018.


Slovenački pevač, tekstopisac, kompozitor i kantautor Zoran Predin rođen je 16. juna 1958. godine u Mariboru. Popularnost širom jugoslovenskih prostora je stekao tokom osamdesetih sa grupom „Lačni Franz“, koju je osnovao davne 1979. godine.


Pored matičnog benda sarađivao je sa mnogim, najpoznatijim muzičarima sa ovih prostora, jer je veoma svestran i produktivan.


Tokom karijere komponovao je muziku za film i pozorište (kao za ostvarenje “Parada” Srđana Dragojevića), a dokazao se kao književnik: objavio je četiri knjige sa tekstovima pesama i dve knjige proze – „Druga žena u haremu“ i „Glavom kroz zid“.
 Zbog autentičnog pesničkog izraza nazivan je „novotalasnim Arsenom Dedićem“.

Poslednjih godina Predin je često gostovao u Beogradu na raznim scenama kao što su Kolarčeva zadužbina, Soul Society – Bitef teatar klub, Dom omladine, Mts Dvorana.

 Ulaznice kupljene za koncert koji je trebalo da se održi 18. maja važe i za novi datum.

U prodaji je ograničeni broj ulaznica – svega 499, a sva mesta su numerisana.

Organizator koncerta je Metropolis Music Company d.o.o.


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here