Koncert „Zoran peva Arsena“ kao simbol neraskidivog prijateljstva, 13 oktobra u Domu kulture NS!

0
Reklama

Album „Zoran pjeva Arsena, dirljiva posveta najvećem hrvatskom kantautoru Arsenu Dediću, svojim je izlaskom u februaru 2019. godine pobudio veliki interes u regiji i zauzeo prva mesta top lista po prodaji.

Nažalost, epidemija i prerana smrt jednog od najboljih svetskih gypsy swing gitarista Damira Kukuruzovća prekinuli su promo turneju albuma, no ipak, na želju Zorana, Damirove Marijane i Damirovog Django Banda, s mladim Kukuruzovićevim sledbenikom, gitaristom, Jurajem Markačem program “Zoran pjeva Arsena” i dalje će živeti na koncertnim nastupima u regiji, kojima će se Predin i Damirov Django Group pokloniti i Arsenu i Damiru.

Novosadska publika će moći da uživa u ovom programu slovenačkog kantautora Zorana Predina & Damirov Đango Group na koncertu naslovljenom „Zoran pjeva Arsena”, u četvrtak, 13. oktobra u Domu kulture Novi Sad sa početkom u 21 čas.

Za album „Zoran pjeva Arsena„, Predin je kao Arsenov prijatelj, kolega i srodna poetska duša, iz Dedićevog šarolikog opusa odabrao 12 pesama, od kojih su klasici poput: „Kuća pored mora”, „Moderato Canatbile”, „Ni ti, ni ja”, „Imenom sam tvojim zvao”, „Pamtim samo sretne dane” dobile su novi stil koji će sasvim sigurno podjednako oduševiti Dedićevu, Kukuruzovićevu i Predinovu publiku, ali i sve one koji vole Leonarda Cohena i Vaya con Dios. Na četiri pesme gost je Matija Dedić, slavni pijanista koji je svojim muzičkim umećem ovim pesmama dao potrebnu autentičnost.

Zoran Predin je velikog autora osećao kao mentora, starijeg brata i srodnu poetsku dušu.

Zoranu Predinu, jednom od najznačajnijih slovenačkih novotalasnih kantautora, zbog njegove provokativnosti i crnohumornih tekstova čak i najveći ne-simpatizeri priznaju duhovitu autorsku izvornost i iskričavu nekonvencionalnost. Najvećim komplimentom ipak lično smatra to što su ga proglasili novotalasnim Arsenom Dedićem, upoređujući ga sa vrhunskim muzičkim virtuozom i pesnikom s kojim je Zoran dugo godina bio prijatelj i plodno sarađivao. U svojoj bogatoj umetničkoj karijeri objavio je 42 autorska albuma, 4 zbirke poezije, 2 knjige i jedan roman. Pisao je muziku za filmove i pozorište, okušao se u raznim muzičkim stilovima i nastupao po celom svetu, ali kako sam kaže – najbolje tek dolazi.

KUĆA PORED MORA

Povedite vama omiljenu osobu te oktobarske večeri u Dom kulture NS i podsetite se zašto za ovakve događaje vredi izdvojiti vreme.

Prvih 50 ulaznica su u prodaji po promo ceni od 1.800 rsd. a dostupne su na GIGSTIX prodajnim mestima, kao i online.

Nakon toga cena ulaznice će biti 2.100 rsd.

Na dan koncerta cena ulaznice će biti 2.500 rsd.

Ulaznice su za stajanje, a nakon kupovine možete rezervisati sto u klubu u zavisnosti od popunjenosti, slanjem poruke putem Viber-a na broj +381 60 41 14 220!

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here