KONCERT VIOLONČELISTE DEJANA BOŽIĆA I PIJANISTKINJE NATAŠE MITROVIĆ 15.03. – SKC

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno


Dela Debisija, Rahmanjinova, Dvoržaka i Šostakoviča.

 

 Koncert klasične muzike violončeliste Dejana Božića i pijanistkinje Nataše Mitrović biće izveden večeras 15. marta u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra u Beogradu.

  Na programu će biti dela kompozitora Kloda Debisija, Sergeja Rahmanjinova, Antonjina Dvoržaka i Dmitrija Šostakoviča.

  
U trenutku kada u Beogradu i Srbiji više nema većih koncerata, ovaj nastup jedan je od retkih koji se odvija uživo pred publikom, u svedenom izdanju, uz poštovanje svih mera protiv pandemije virusa kovid 19.

 Dejan Božić
 (1971. Beograd) diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti kao student generacije, a magistrirao na Državnoj visokoj školi za muziku u Trossingenu (Nemačka), u klasi prof. Geharda Hamanna. Dvogodišnju specijalizaciju na istoj školi završio u klasi prof. M. De Secondia, stekavši diplomu koncertnog soliste.
  Umetnički doktorat završio je 2016, godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Usavršavao se kod poznatih umetnika kao što su Ksenija Janković, Svetislav Apolin, Majkl Flaksman, Roko Filipini, Aleksandar Fedočinko i drugi. 

 
  Dobitnik je brojnih nagrada u zemlji i inostranstvu i učesnik mnogih značajnih muzičkih festivala. Nastupao je kao solista sa mnogim evropskim simfonijskim orkestrima, održao resitale šotom sveta, a aktivan je i kao kamerni i orkestarski muzičar čiji repertoar obuhvata period od baroka do savremene muzike.
  Bio je gostujući profesor violončela na Akademiji umetnosti u Novom Sadu ( 1999-2014) i na Akademiji umetnosti u Nišu (2003-2004).
  Održao je brojne majstorske kurseve i mnogo puta bio član žirija na međunarodnim takmičenjima i festivalima. Ostvario je i mnogobrojne snimke za radio i televiziju kao i nekoliko CD izdanja. 

  Nataša Mitrović je pijanistkinja iz Beograda, osnovne i magistarske studije završila je na FMU u Beogradu u klasi prof. Mirjane Šuica Babić, a doktorske studije na istoj akademiji u klasi prof. Marije Đukić.
  Usavršavala se kod renomiranih klavirskih pedagoga. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i značajnih umetničkih priznanja među kojima su i nagrada “Emil Hajek” za najperspektivnijeg pijanistu i Oktobarska nagrada grada Beograda.

  
Održala je niz solističkih koncerata i kamernih nastupa kao i gostovanja na više evropskih i svetskih festivala. Kao solista, nastupala je sa svim domaćim simfonijskim orkestrima, sa Vidinskom filharmonijom (Bugarska) i Simfonijskim orkestrom Montabaura (Nemačka). 

Deki Božić

 U organizaciji Eleanor Valkenburg (sopran), direktora ansambla “Poetica Musica”, sa sedištem u Njujorku i sa Svetlanom Merman u klavirskom duu, aktivno nastupa kao kamerni muzičar. 

 Od 1998. godine vanredni je profesor na Katedri za klavir na FMU u Beogradu. Održala je brojna predavanja i seminare za studente i mlade umetnike u SAD -u, Španiji, Turskoj, Izraelu, Grčkoj, Bugarskoj, Makedoniji, Srbiji… 

   Redovan je član brojnih žirija na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Ostvarila je trajne snimke za brojne radio i televizijske kuće. 

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Završeno snimanje dokumentarnog filma o Led Cepelinu

Film koji režira Bernard Mekmahon je najavljen u maju 2019. godine, a povodom 50 godina benda koja je obeležena...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket