KONCERT POVODOM DANA MADLENIANUMA – “SVETLOSTI POZORNICE” 30. JANUARA

BRANISLAVA PODRUMAC, IVAN BOSILJČIĆ, DUŠAN SVILAR I MINA GLIGORIĆ

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Novi koncert Beogradske filharmonije 4, 5. i 6. marta: program za ligu šampiona

Beogradska filharmonija i šef dirigent Gabrijel Felc su pred velikim izazovom u pripremi ekskluzivnog programa koji sviraju 4. 5 i 6. marta od...

„Tragovi“ Nemanje Stankovića u konkurenciji za prestižnu nagradu „Listeners’ Choice“

NJUJORK - KRAGUJEVAC, 5. marta: Album „Tragovi“ violončeliste iz Kragujevca Nemanje Stankovića, odabran je među pet najboljih albuma u 2020. godini, po...

Premijere filmova “Pretty Strong” i “Wongar” u Domu omladine

Dom omladine Beograda, osim tradicionalnog 67. Martovskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, za ljubitelje sedme umetnosti predstavlja dva dokumentarna ostvarenja koja...BRANISLAVA PODRUMAC, IVAN BOSILJČIĆ, DUŠAN SVILAR I MINA GLIGORIĆ


Povodom Dana Opere i teatra Madlenianum, u subotu 30. januara od 19 časova biće održan svečani koncert i spektakl u najavi pod nazivom Svetlosti pozornice.

Uz učešće vrhunskih umetnika koji su godinama gradili muzički repertoar ove kuće, a koje predvodi glumac Ivan Bosiljčić, soprani Branislava Podrumac i Mina Gligorić, a prati ih mladi tenor, veoma hvaljen i uspešan Dušan Svilar, Madlenianum će se predstaviti sa atraktivnim i zabavnim programom.

Koncert je zamišljen kao spoj opere, operete, mjuzikla i klasičnih hitova iz 60-tih godina; biće to emotivno veče u kome će solisti zablistati u prepoznatljivim hitovima sa scene pozorišta, ali i u numerama u kojima ih do sad publika nije mogla čuti.

Soliste će pratiti kvartet „Habanera“ i za klavirom Milivoje Veljić.
Da bi čitav program dobio dodatnu slavljeničku notu, angažovan je reditelj Robert Bošković, za dodatne tekstove i dinamične prelaske između numera.

Opera i teatar Madlenianum 26. januara puni 24 godine koliko je prisutan na pozorišnoj karti Srbije. Ne samo da je svojim delovanjem značajno doprineo muzičkom i dramskom pozorištu na ovim prostorima, on je i u svetu prepoznat kao renomirana teatarska kuća, čiji osnivač i vlasnik gospođa Madlena Zepter, promišljenim odabirom programa i saradnika preko dve decenije gradi ime najveće srpske zadužbine na desnoj obali Dunava.
Branislava Podrumac je na sceni Madlenianuma ostvarila izuzetne glumačke i pevačke uloge u raskošnim mjuziklima “Jadnici” Viktora Igoa i “Rebeka” Dafni di Morije, kao i u opereti “Vesela udovica”, izvedena premijerno tek par dana pred izbijanje pandemije 2020.
Takođe, ona uspešno realizuje i samostalne projekte kao kolažne večeri opere i poznatih svetskih hitova.

Tokom karantina, Podrumac je osvojila publiku putem svakodnevnih online emitovanja svojih čarobnih interpretacija najlepših pesama iz mnogih filmskih hitova, mjuzikla, crtanih filmova, opera, opereta, čime je postala prava senzacija. Emitovala je na desetine tih klipova u nastavcima, iz svoje sobe, intimno i blisko, nadasve lekovito u teškim vremenima.

Ivan Bosiljčić je takođe igrao u navedenim mjuziklima sa Branislavom – “Jadnici” i “Rebeka”, kao i melodrami “Miris kiše na Balkanu” prema romanu Gordane Kuić i “Veliki Getsbi” F. Skota Ficdžeralda.

Na Dan Zaljubljenih 14. februara imaće poetski koncert “Naše veče” na sceni Kombank Dvorane, što će mu biti novi susret sa publikom uživo posle dosta vremena, jer je godinama vredno snimao televizijske serije i filmove u Rusiji.

I solisti Dušan Svilar i Mina Gligorić uveliko su afirmisana imena solo pevanja i scenske muzičke produkcije, sa veoma čestim nastupima u raznim aranžmanima i saradnjama sa kolegama iz sveta dramskih umetnosti, opere i savremene muzike.


Foto: Milutin Rajković
OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Oproštaj mnogih kolega od Borisa Komnenića: Nije ovo jedna od tvojih šala

Hvala ti na svemu čemu si nas naučio, na svakom smehu duše koji si nam priredio! Volimo te i...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

musicpocket