Koncert Pjevačke družine Svetlane Spajić i Bokana Stankovića: Online jedinstveno iskustvo

O

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

U najnovijoj teoriji zavere gitarska pedala je glavni krivac za globalnu pandemiju

Opasno raširena teorija da su novi tornjevi za uslugu 5G mreže, odgovorni za širenje COVID-19, priča dobila novi nastavak....

ZAYN OBJAVIO TREĆI ALBUM “NOBODY IS LISTENING”

IZDVOJILI SE SINGLOVI “BETTER” I “VIBEZ”Pop zvezda Zayn Malik objavio je u petak, 15. januara novi, treći studijski album...

Novogodišnji koncert Stefana Milenkovića za “Doček 7529”

U okviru "Dočeka 7529" violinista Stefan Milenković i novosadski kamerni orkestar Kamerata akademika prirediće svečani koncert povodom Nove 2021. godine. Na Drugom programu Radio-Televizije Srbije gledaoci...

Online koncert dvoje eminentnih srpskih muzičara, Svetlane Spajić i Bokana Stankovića, na lokalitetu Đavolje Varoši biće emitovan u četvrtak, 17. decembra u 20 časova na striming platformi DICE.

Pjevačka družina Svetlane Spajić nastala je 2009. godine u Beogradu i od samog osnivanja počela je da stiče ugled u svetu. Repertoar grupe je raznovrstan („od Kninske do Timočke Krajine”), a čine ga pesme sa prostora na kojima Srbi žive ili su nekada živeli. Posebno mesto zauzimaju zaboravljene i gotovo u potpunosti iščezle pevačke tehnike i forme. Svetlana Spajić je sarađivala sa mnogim svetskim umetnicima, a zajedno sa Pjevačkom družinom učestvovala je u predstavi “Život i smrt Marine Abramović” velikog američkog reditelja Roberta Vilsona.

Bokan Stanković jedan je od najboljih srpskih tradicionalnih svirača na duvačkim instrumentima (gajde, duduk, okarina, truba) i vodeći gajdaš svoje generacije. Kroz svoje izvođaštvo, on ne neguje samo muziku istočne Srbije, već se trudi da održi tradiciju u mnogim njenim oblicima: tradicionalnu vokalnu muziku, posebno pevanje na bas, narodne plesove iz istočne Srbije, narodnu nošnju i druge predmete. 

World Music asocijacija Srbije je 2013. godine objavila album  “Svetlana Spajić i Bokan Stanković – uživo na Festivalu Todo Mundo”

Spomenik prirode, Đavolja Varoš  nalazi se na jugu Srbije i sastoji se od dva prirodna i retka fenomena u svetu: zemljanih figura, kao specifičnih oblika reljefa koji u prostoru deluju vrlo atraktivno, i dva izvora jako kisele vode sa visokom mineralizacijom.

Ovo će biti prvi put da je jedna inostrana platforma, na kojoj su do sada koncerte održali Nik Kejv, Kajli Minog, Bjork i mnogi drugi muzičari, pokazala interesovanje za koncert tradicionalne muzike sa naših prostora.

Nastup Pjevačke družine Svetlane Spajić i Bokana Stankovića u Đavoljoj Varoši biće jedinstveno i izuzetno iskustvo. Ako želite da čujete avangardu predaka ukorenjenu u balkansku tradiciju u jednom od najslikovitijih prirodnih lokaliteta u Evropi, ovaj koncert treba da bude na vašoj listi događaja. 

Cena ulaznice za online koncert je 10 evra, a može se kupiti preko DICE platforme.

FotoPromo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

ZAYN OBJAVIO TREĆI ALBUM “NOBODY IS LISTENING”

IZDVOJILI SE SINGLOVI “BETTER” I “VIBEZ”Pop zvezda Zayn Malik objavio je u petak, 15. januara novi, treći studijski album...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!