Koncert „Muzika Brazila“ večeras, 21. maja (20.00h) u Ustanovi kulture „Gvarnerijus“ u Beogradu

Klavirski duo - Aleksandre Zamit i Morisi Martin

0
Reklama

Klavirski duo – Aleksandre Zamit i Morisi Martin

Koncert pod nazivom „Muzika Brazila“ biće održan večeras, u nedelju, 21. maja, na sceni Ustanove kulture Gvarnerijus u Beogradu, čiji je osnivač naš slavni violinista Jovan Kolundžija.
U pitanju je gostovanje brazilskih umetnika kao klavirski duo – Aleksandre Zamit i Morisi Martin.

MUZIKA BRAZILA

Koncert klavirskog dua

ALEKSANDRE ZAMITMORISI MARTIN

Nedelja, 21. maj 2023. godine u 20 časova

Program:
A. Eskobar, E. Kriger, O. L. Fernandez, H. Vilja-Lobos, H. A. de Almeida Prado, M. Padilja, F. Minjone


Ulaz je slobodan, informacije i rezervacije mesta:
info@guarnerius.rs ili 066/8028-368

Nakon kanadskog ansambla „Turning Point“ koji je gostovao dva puta ove sedmice, u Beogradskoj filharmoniji i Ustanovi kulturi Gvarnerijus, večeras, u nedelju 21. maja (20h) ljubitelji zvuka klavira imaće priliku da uživaju u koncertu brazilskog dua Aleksandre Zamit – Morisi Martin, takodje u „Gvarnerijusu“, koji je i organizatog novog nastupa.
Na koncertu pod nazivom “Muzika Brazila” izvešće atraktivan program i najlepša dela brazilskih kompozitora Eskobara, Krigera, Fernandeza, Vilja-Lobosa, Almeide-Prado, Padilje i Minjonea.

ALEKSANDRE ZAMIT

Dr Aleksandre Zamit je profesor klavira i kamerne muzike na Institutu umetnosti Univerziteta Kampinas – UNICAMP. Doktorirao je i magistrirao muziku na tom istom Univerzitetu, i diplomirao klavir na Univerzitetu u Sao Paulu (1994).
Kao izvođač, promoviše muzičku produkciju 20. i 21. veka, kao i improvizacionu praksu, instrumentalnu i kombinovanu sa elektronskom obradom u realnom vremenu.

Bio je koordinator programa katedre za izvođenje i interpretativne prakse i član katedre muzike i tehnologije na Federalnom univerzitetu Uberlandije.

Zamit je razvio postdoktorski projekat na Univerzitetu Sao Paulo / FAPESP, povezan sa Sonološkim istraživačkim centrom (NuSom), sa projektom „Klavir u interaktivnim procesima: novi gestovi i novi dijalozi“. Pijanita radi u oblastima: performans, klavir, savremena muzika, proširene instrumentalne tehnike, improvizacija.


Morisi Martin i Aleksandre Zamit.jpgMORISI MARTIN

Više od 38 godina kao profesor na Univerzitetu Kampinas (Unicamp), Morisi Martin, – pijanista i pedagog, uticao je na generacije brazilskih pijanista i profesora klavira.
Kao pijanista i pedagog, nastupao je i predavao u Brazilu, SAD, Italiji, Srbiji, Mađarskoj, Argentini i Paragvaju, dok je kao solista orkestra nastupao sa mnogim od najvažnijih brazilskih dirigenta.

Posvećeni edukator, Morisi Martin stekao je uglednu nacionalnu i međunarodnu reputaciju, održao je majstorske kurseve i sudija je na takmičenjima profesionalnih muzičkih organizacija i fakulteta.

Kao gostujući umetnik, držao je majstorske kurseve na glavnim univerzitetima i školama brazilske muzike: u SAD na Državnom Univerzitetu Džordžija, Muzičkom Konzervatorijumu Sinsinati, Državnom Univerzitetu Indijane, Meredit koledžu, Zapadnom Državnom Univerzitetu Konektikata, Severozapadnom Državnom Univerzitetu Luizijane, Južnom Univerzitetu, Univerzitetu Severne Dakote; u Paragvaju na Universidad Nacional de Asunsion i Muzičkoj školi Isidor Bajić u Srbiji.

Morisi Martin je magistrirao na čuvenoj Džejkobovoj muzičkoj školi na Univerzitetu Indijana i doktorirao na Univerzitetu u Bostonu, gde je bio učenik velikog američkog pijaniste Entonija di Bonaventure.

Takodje, na sve to, Morisi stiže da bude i umetnički direktor Međunarodnog klavirskog festivala Bačka Palanka u Srbiji i kustos serije koncerata Sala Vatari u Kampinasu, Brazil.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here