Koncert Lene Kovačević biće održan danas, 17. aprila na Trgu republike u Beogradu kao deo prolećne turneje

Srbija i region pod krilima muzičke dame

0
Reklama


Srbija i region pod krilima muzičke dame

Prolećni deo koncertne turneje muzičarke Lene Kovačević, pod nazivom “Welcome to Cafe”, danas (17.04.) se nastavlja u Beogradu od 14 sati na Trgu republike.

Džez pop umetnica je sa svojim bendom već održala nedavno i zapažene koncerte u Novom Sadu, Negotinu, Lazarevcu, a onda sledi Skoplje 29. aprila (klub Ekvilibrium), 30.04. Leskovac (Narodno pozorište), 13. maja u Pančevu (Kulturni centar), 17.05. u Banja Luci (Banski Dvor) i 20.05. u Užicu (Kulturni centar).

Od jeseni publika će gledati i slušati Lenu u Nišu, Kragujevcu i drugim gradovima koji će biti dodatno najavljeni.

Na turneji koja predstoji, pevačica i kompozitorka u svom autentičnom stilu vodi publiku na pravo muzičko putovanje kroz njene popularne singlove koji se slušaju širom regiona i sveta, uz muziku iz filma „Nije loše biti čovek“ prema scenariju i režiji njenog oca Dušana Kovačevića.


Nedavno je pop jazz dama objavila u jednoj TV emisiji da će se emitovati i mini serija po tom filmu gde će se prikazati sve scene koje publika nije gledala na velikom platnu, od viška snimljenog materijala.

Uveliko je poznat duet “Lepe laži” koji pevaju Lena Kovačević i glumac Gordan Kičić na muziku Momčila Bajagića Bajage, koji je i kompozitor muzike celog filma.

Publika voli i specijalna izvođenja tradicionalnih srpskih pesama u specifičnom džez aranžmanu, koje Lena uvek priredjuje na svojim koncertima.

Muzička umetnica je kreativni ambasador nacionalne platforme “Serbia Creates/Srbija Stvara”, sa kojom sarađuje na posebnim i inovativnim koncertnim i muzičkim projektima.


Foto Irina Duplevskaja
Predstavljala je Srbiju na Dubai Expo 2021, sa dva uspešna nastupa, a njen glas i pesme mogu se čuti od Holandije, Belgije, Nemačke, preko Grčke, Italije, Kipra do Amerike, Afrike i Turske.
Lena je i deo međunarodne turske producentske kuće „Pasion Turca”.

Tokom pandemije muzičarka je bila veoma aktivna, imala je nedavno rasprodat koncert u Zvezdara teatru u Beogradu, gde je nastupala dva puta i 2020, a pevala je i u klubu “Buddha bar”, hotelu Hajat, na festivalu BELEF 2021. takodje na Trgu republike, a ranijih godina i u Botaničkoj bašti “Jevremovac” na manifestaciji “Wine Garden”, na klizalištu tokom zime na Trgu Nikole Pašića, u Sava centru, u Letnjoj bašti SKC-a.

Ima već spremne pesme za četvrti studijski album sastavljen od singlova koje je objavila malo pre i tokom ove pandemije – „Kraj“ (duet sa Markom Louisom), „Beograde“, „Crni leptir“, „Leto je“ – obrada dens hita 90-ih, „Udahni“ (sa Ivanom Peters i ponovo Markom Louisom) i druge.

Više detalja o Leninim nastupima može se naći na njenim društvenim mrežama i zvaničnim stranicama – Instagram i Facebook.


Trg Republike Beograd, BELEF 2021, fotograf Irina Duplevskaja
Trg Republike Beograd, BELEF 2021, fotograf Irina Duplevskaja
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here