Ida Prester & Lollobrigida 4. decembra u Domu omladine Beograda (sala „Amerikana“)

Samostalno muzičko veče sa neobičnom i originalnom muzičarkom

0
Reklama


Samostalno muzičko veče sa neobičnom i originalnom muzičarkom

Poznata hrvatska muzičarka Ida Prester i njen elektro pop sastav “Lollobrigida” održaće celovečernji koncert 4. decembra u sali “Amerikana” Doma omladine Beograda, koji je i organizator događaja.


Pevačica koja iz privatnih i poslovnih razloga živi na relaciji Beograd-Zagreb, publici će premijerno predstaviti svoje solo pesme u koncertnom izvođenju, uz pratnju svog čuvenog benda Lollobrigida.

Nedavno, tokom septembra, Ida je upravo sa ovim bendom imala uspešan koncert u klubu BitefArtCafe Summer stage na Kalemegdanu.


Umetnica je tokom perioda karantina zbog pandemije bila jedna od najvrednijih kreativaca, tako da je iznedrila nove singlove, pretežno sa spotovima – “Dodir“, „Minuta“, „Kvar“, „Sad“ i druge.


Sada se svi ti hitovi mogu uživo slušati, na radost mnogih fanova lika i dela Ide Prester i njenog benda.

Osim novih solo pesama oni će izvesti i najveće hitove “Lollobrigide, tako da će publika uživatu u putovanju kroz Idin svet i njene avanture.

Ida Prester je jedinstvena pojava u muzičkom univerzumu, ali i puno više od toga na kulturnoj sceni regiona. Njena specifična estetika, originalni, vrcavi tekstovi i čudesne plesne melodije dovele su je do statusa balkanske indie-pop ikone.

Svojom beskrajnom pozitivnom energijom zarazila je publiku još pre 17 godina kada se pojavila u sastavu “Lollobrigida”, nazvanom po legendarnoj italijanskoj glumici – Đina Lolobriđida (94), koja je tokom ’50-ih i ’60-ih godina 20. veka imala ogromnu popularnost i predstavljala seks simbol tog doba.

Kao što je slavna glumica prodrmala ceo svet, tako je i Prester učinila aza celu muzičku scenu bivše Jugoslavije: sumanuti kostimi, pomereni tekstovi i pank stav osvojili su festivalske pozornice i radijske stanice, i generacije stasavaju uz njene hit pesme – „Casio i šljokice“, „Bivšu curu“, „Ja se resetiram“, „Sutra je dan“.

Osim solo projekata i benda “Lollobrigida”, Ida Prester kao veoma produktivna i neumorna muzičarka, vodi još dva benda – “MaiKa” i “Frau Casio”, sa kojima je nastupala u Beogradu, na Beer festu – Ušće, ali i klubovima u Cetinjskoj 15, kao što je Elektropionir.


Osim što je pevačica, uspeva da bude i voditeljka na televiziji i radio talasima.

Fanovi će 4. decembra slušati nove pesme sa Idinog solo albuma – plesne hitove, koji svedoče o uspešnoj transformaciji iz mlade pankerke u hvaljenu elektro-pop umetnicu.

Retko kada je ljuta i ozbiljna, jer je non stop nasmejana i odaje utisak večno presrećne osobe.

Ovo je prilika da ova elektro pop dama održi još jedan veći solo koncert u Beogradu, nakon BitefArtCafe-a.


Kako najavljuju i obećavaju iz Doma omladine:
Ne propustite ovaj ljubavni muzički doživljaj!


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here