Koncert grupe „E-play” sa gostima 27. novembra u Domu omladine Beograda

Ljubitelji rok benda su se uželeli velikog solo koncerta u Beogradu

0
Reklama


Ljubitelji rok benda su se uželeli velikog solo koncerta u Beogradu


Pevačica, liderka i basistkinja Maja Cvetković, gitarista Nemanja Velimirović i bubnjar Goran Ljuboja Trut kao alternativni rok bend “E-Play” imaće novi koncert u Beogradu 27. novembra na sceni sale “Amerikana” u Domu omladine.
 Ovog puta će čuveni sastav prvi put u karijeri podeliti binu sa svojim dragim prijateljima i muzičarima.


Ovo će biti veoma značajan koncert za nas na kojem ćemo imati čast da zasviramo zajedno sa našim prijateljima koji su nam na razne načine pomogli. Kroz našu, ne tako malu, karijeru stekli smo puno prijatelja i nadam se da ćemo svi biti dobro i da će se spisak gostiju samo širiti do 27. novembra. Uskoro ćemo i objaviti nekoliko imena, a neke goste ćemo sačuvati i za iznenađenje”, izjavila je pevačica i basistkinja Maja Cvetković, autorka gotovo svih pesama benda kao pisac tekstova i kompozitor, poznata i kao uspešan muzički PR menadžer.

E-play, foto: D. Mataruga
Alternativni bend E-Play ima pet studijskih albuma, a tokom 2020. godine objavio je, posle CD-a i digitalnih platformi i prvi vinil u karijeri –  album „Sloboda“ (Long Play 2018). 

 Tokom pandemije bend je bio veoma aktuelan i prilagođavao se novim okolnostima na razne načine: nastupao je online na holandskom Eurosonic festivalu, objavio je veoma atraktivan muzički spot za pesmu “Sloboda” u kome glumi filmska i TV zvezda Sloboda Mićalović.

  Upravo za navedenu numeru su osvojili nagradu za pesmu i spot godine od muzičke emisije “Bunt” na RTS-u.

 Bili su dalje veoma vredni i aktivni, te su objavili spot “Srešćemo se neki drugi put” –  live verziju, onda i video spot “Uzmi mi sve”, kao i lyric video za pesmu “Japan”. 


 Svirali su na čak dva filmska festivala tokom letnje sezone 2021 – Festival muzičkog dokumentarnog filma “Dok ‘n’ ritam” u Studentskom gradu na Novom Beogradu i na Festivalu evropskog filma Palić.

Naravno, bili su neizbežni i na mnogim muzičkim festivalima, kada je tokom celog leta bilo dozvoljeno da se održavaju bez problema, iako pandemija nije tada nestala: Main Stage na Beer festu – Ušće, EXIT fusion stage, Nisomnija – Niš, Air fest, Al Rock fest u Aleksincu i mnogi drugi.


Koncert “E-play sa gostima” zakazan za 27. novembar u 21 sat organizuje Dom omladine Beograda uz podršku organizacije SOKOJ.


Alternativni elektro rok sastav je poslednji put imao koncert na pozornici Doma omladine upravo u tom mesecu pre tri godine, krajem novembra 2018, a osvajali su mnoge koncertne scene Beograda – SKC, Letnja scena Doma kulture Studentski grad, klubovi Elektropionir, Kuglaš, festival Beer Garden – Ada Ciganlija, rok klub Fest u Zemunu.Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here