Koncert grupe “Crvena jabuka” 26. marta u Kombank Dvorani

Publika može da očekuje koncert od barem tri sata

0
Reklama


Publika može da očekuje koncert od barem tri sata


BEOGRAD, 15. februara – Sarajevska pop rok grupa “Crvena jabuka” održaće novi koncert pod nazivom “Tvrđava” u Beogradu 26. marta na sceni Kombank Dvorane.

Koncert su simbolično nazvali „Tvrđava“ po njihovom aktuelnom, istoimenom albumu, a pre godinu dana tokom pandemije imali su dva rasprodata nastupa na istom mestu, takodje u velikoj sali.

Crvena jabuka je nastala 1985. godine u Sarajevu, mada su danas više u Zagrebu, i smatraju se za jedan od najdugovečnijih regionalnih bendova sa ovih prostora, koji slušaju sve generacije.

Istina, od originalne postave ostao je samo lider i pevač Dražen Žerić Žera, prepoznatljiv po specifičnom vokalu koji je ostao zaštitni znak benda.
Specifičan naziv je grupa dobila po jabuci koju je neko od početne petorke doneo na probu.


Foto Samir GekoPodsetimo, bend je pred oduševljenim posetiocima prestonice svirao 8. i 9. marta 2021. godine dva uzastopna koncerta, a utisci fanova prepričavaju se do danas, dok članovi benda poručuju da se raduju ponovnom susretu sa fenomenalnom beogradskom publikom.

Takodje, “Crvena jabuka” je već svirala Unplugged koncert u Kombank Dvorani krajem 2018. godine, a često su nastupali u Beogradu na scenama Sava centra, kao tradicionalni nastupi tokom aprila ili neke romantične praznike (8. mart – Dan žena).

Osim Sava centra, imali su zapažene koncerte i u Hali sportova, klubu Central Pub, ali i na mnogim festivalima i manifestacijama u Beogradu – Beer fest na Ušću, Bojčinsko leto u Surčinu, KC Rakovica.

Publika će u elektrik maniru odsvirati poznate hitove među kojima su „Tugo nesrećo“, „Ima nešto od srca do srca“, „Tuga ti i ja“, „Bježi kišo s prozora“, „Dirlija“ i druge numere iz veoma bogatog opusa sa preko 200 pesama, među kojima su i pesme sa najaktuelnijeg albuma “Tvrdjava”.

Njihovi koncerti umeju da traju barem tri sata, a nekada i skoro četiri, koliko su svirali poslednji put u Sava centru tokom 2016. godine.


Foto Samir Geko
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here