KONCERT GRUPE ARTAN LILI NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Artan Lili je nesumnjivo najčešće pominjani sastav u regionu u prethodnih par godina, kada se pričalo o novim snagama na domaćoj i regionalnoj muzičkoj sceni. Grupa postoji od 2013. godine, ali se tokom vremena postava ustalila u sada već prepoznatljivu četvorku: Bojan Slačala – bas i vokal, Romana Slačala – vokal i daire, Marko Ajković – bubanj i Ivan Skopulovič – gitara.

Grupa postoji od 2013. godine i nakon izvesnih personalnih promena ova nojz pop četvorka iz Beograda se ustalila u svojoj prepoznatljivoj postavi.

Završene pesme su objavljivali sukcesivno, preko Bendkemp platforme benda. Na taj način su kompletirali prvi album, naslovljen imenom grupe. Ovakav način objavljivanja albuma (singl po singl) u savremenom izdavaštvu smatraju svojom inovacijom, jer niko pre njih to nije uradio.

Svojim singlovima osvajaju prva mesta svih relevantnih radijskih i TV top lista u zemlji i regionu. Najzanimljiviji je plasman pesme “Ako stanemo tu”, koja je odmah kao novitet zasela na prvo mesto liste Diskomera Studija B, što je pre njih, u 40 godina postojanja liste, pošlo za rukom samo Bijelom Dugmetu, Ekatarini Velikoj i grupi Kal. Do sada su izdali 2 albuma “Artan Lili” “New Deal” i jedna su od koncertno najaktivnijih grupa u zemlji i regionu, pa gotovo da i ne postoji grad, klub ili festival na kome do sada nisu nastupili.

Tajna njihovog uspeha leži u zaraznim harmonijama i temeljno promišljenim aranžmanima sa ritmom koji je preenergičan i totalno sinhronizovan sa basom. Njihovi nastupi su velike rokenrol žurke gde Artanci na vetru novog talasa surfuju veliku dasku koja nosi i ništa manje upaljenu publiku!

Karte se u pretprodaji mogu kupiti na svim GIGSTIX prodajnim mestima kao i u PUBeraju (Mite Ružića 5, Novi Sad) po ceni od 600 dinara, dok se na dan koncerta mogu kupiti na ulazu po ceni od 800 dinara.

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Reklama

Aktuelno

Kritike na račun Ukrajine koštale Rodžera Votersa koncerata u Poljskoj: Biće persona non grata

Suosnivač Pink Flojda Rodžer Voters otkazao je koncerte planirane u Poljskoj zbog besa tamošnje javnosti nakon njegovog nedavno izrečenog stava o...
Reklama
musicpocket