KONCERT GRUPE ARTAN LILI NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI

0
Reklama

Artan Lili je nesumnjivo najčešće pominjani sastav u regionu u prethodnih par godina, kada se pričalo o novim snagama na domaćoj i regionalnoj muzičkoj sceni. Grupa postoji od 2013. godine, ali se tokom vremena postava ustalila u sada već prepoznatljivu četvorku: Bojan Slačala – bas i vokal, Romana Slačala – vokal i daire, Marko Ajković – bubanj i Ivan Skopulovič – gitara.

Grupa postoji od 2013. godine i nakon izvesnih personalnih promena ova nojz pop četvorka iz Beograda se ustalila u svojoj prepoznatljivoj postavi.

Završene pesme su objavljivali sukcesivno, preko Bendkemp platforme benda. Na taj način su kompletirali prvi album, naslovljen imenom grupe. Ovakav način objavljivanja albuma (singl po singl) u savremenom izdavaštvu smatraju svojom inovacijom, jer niko pre njih to nije uradio.

Svojim singlovima osvajaju prva mesta svih relevantnih radijskih i TV top lista u zemlji i regionu. Najzanimljiviji je plasman pesme “Ako stanemo tu”, koja je odmah kao novitet zasela na prvo mesto liste Diskomera Studija B, što je pre njih, u 40 godina postojanja liste, pošlo za rukom samo Bijelom Dugmetu, Ekatarini Velikoj i grupi Kal. Do sada su izdali 2 albuma “Artan Lili” “New Deal” i jedna su od koncertno najaktivnijih grupa u zemlji i regionu, pa gotovo da i ne postoji grad, klub ili festival na kome do sada nisu nastupili.

Tajna njihovog uspeha leži u zaraznim harmonijama i temeljno promišljenim aranžmanima sa ritmom koji je preenergičan i totalno sinhronizovan sa basom. Njihovi nastupi su velike rokenrol žurke gde Artanci na vetru novog talasa surfuju veliku dasku koja nosi i ništa manje upaljenu publiku!

Karte se u pretprodaji mogu kupiti na svim GIGSTIX prodajnim mestima kao i u PUBeraju (Mite Ružića 5, Novi Sad) po ceni od 600 dinara, dok se na dan koncerta mogu kupiti na ulazu po ceni od 800 dinara.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here