Koncert Earth4All u okviru EU nedelje mogućnosti

0
Reklama

Pozivamo vas na koncert „Earth4All“ Orkestra mladih Evropske unije koji će se održati 18. maja 2023. godine u 20.30 u Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu. Domaćini koncerta koji se održava u okviru EU nedelje mogućnosti su Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, Europa Nostra i Zadužbina Ilije M. Kolarca. Orkestar mladih Evropske unije gostuje u Beogradu prvi put nakon više od 40 godina.

Najtalentovaniji mladi evropski muzičari, među kojima je i 29 mladih muzičara iz Srbije, nastupiće u okviru EU nedelje mogućnosti, kao i povodom 60 godina postojanja panevropske organizacije Europa Nostra. Program koncerta se fokusira na neke od ključnih izazova našeg doba, kao što su klimatske promene i zajedništvo. Ideja je da se na taj način istakne uticaj kulture i evropskog nasleđa na oblikovanje razgovora o pozitivnoj budućnosti sveta.

Orkestru mladih EU će se na koncertu pridružiti i međunarodno priznati violinista, Danijel Roland, i izvešće pionirski projekat [Neizvesna] četiri godišnja doba Karmen Ficaroti – ona je na inovativan način adaptirala Četiri godišnja doba Antonija Vivaldija s ciljem da publici pokaže kako bi proleće, leto, jesen i zima mogli da zvuče 2050. godine, ukoliko ne sprečimo gubitak biodiverziteta.

Kroz dela J. S. Baha, Birtvistla i Rajlija, program koncerta dalje istražuje koncepte zajedničkog liderstva i participacije. Posebno nam je zadovoljstvo što će se Orkestru mladih Evropske unije pridružiti i 29 mladih talentovanih muzičara iz Srbije u izvedbi čuvenog Rajlijevog dela In C.

18. maj u 20.30

Zadužbina Ilije M. Kolarca

Koncert u okviru EU nedelje mogućnosti

Danijel Roland, dirigent i solo violina
Orkestar mladih Evropske unije 

Program  
J.S. Bah Ricercar a 6, Das Musikalische Opfer BWV 1079 
Sir Harison Birtvistle Cortege  
Teri Rajli In C  
Isidora Žebeljan Intimno pismo iz Judejske pustinje
Antonio Vivaldi / Karmen Ficaroti The [Uncertain] Four Seasons 

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here