Koncert „Bajage i instruktora“ na Dan žena u Nišu

0
Reklama

Popularna grupa „Bajaga i instruktori“ održaće besplatan koncert na Trgu kralja Milana u Nišu na Dan žena, ali se ne zna ko će tačno da plati njihov nastup, mada se u javnosti već pominje da će Nišlijkama to biti osmomartovski poklon od „tajanstvenih prijatelja grada“.

Nastup Momčila Bajagića Bajage i njegovih muzičara tako je još jedan u nizu koncerata koji su platili „prijatelji Niša“, koji su uvek ostali pod velom tajne.

Pre samo nekoliko meseci doček Nove godine i nastup Zorice Brunclik Nišlijama su, takođe, poklonili nepoznati donatori, kao što je bio slučaj i kad se čekala Nova 2017. godina kad je na centralnom gradskom trgu svirao Goran Bregović i „Bijelo dugme“.

Dragoslav Gane Pecikoza, menadžer benda „Bajaga i instruktori“, kratko je rekao novinarima da je „koncert njihov poklon Nišlijkama“, ali nije želeo da komentariše da li to znači da muzičari neće dobiti honorar, kao i ko će da snosi sve troškove oko organizacije tog masovnog skupa.

Danas je uputio pitanja pres službi gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski ko će da plati nastup Bajage, ali nismo dobili odgovor.

Pouzdan izvor iz vrha niškog odbora Srpske napredne stranke(SNS) kaže da je „sve odvija u strogoj tajnosti, kao i da se opet pominju nekakvi „tajni prijatelji Niša“.

Ono što sigurno znam je da u gradskom budžetu nije predviđena stavka za organizaciju koncerta na Dan žena. Do sad nikad nismo na takav način obeležavali Međunarodni dan žena, ovo je presedan“, smatra izvor. Jelena Milošević, predsednica Stranke slobode i pravde(SSP), kaže da je „sve u Nišu obavijeno velom tajni“.„Ne znamo koliko košta trg, ko je finansirao novogodišnji koncert, ko je finansirao najveći bilbord na svetu velikog vožda, ko je kupio jelku… Sada nam se “poklanja” koncert Bajage. Sve ovo na kraju koštaće građane Niša, svi ti tajanstveni investitori, fanovi Vučića i Zorice Brunclik koštaju nas Nišlije, bilo preko netransparentnih i koruptivnih tendera, bilo preko poslova koji se finansiraju iz gradskog budžeta“, tvrdi ona. Čelnica  SSP poziva “tajanstvene prijatelje” Grada Niša da novac, umesto za osmomartovski koncert Bajage, uplate nekom fondu za borbu protiv raka dojke“.

Usred smo nedelje posvećene borbi protiv raka dojke, a sve više žena oboleva i umire od ove opake bolesti. Gradsku vlast pozivam da reč transparentno počne da primenjuje u upravljanju gradom. Ako ne znaju šta znači, poklonićemo im “Vujakliju”, nije sramota da se ne zna, sramota je da se krije, laže i krade“, konstatuje Milošević .„Bajaga i instruktori“ koštaju najmanje 20.000 evra. Dobar poznavalac prilika u šou biznisu u Srbiji kaže da koncert „Bajage i instruktora“ mora da se plati najmanje 20.000 evra. „Znam da su nastup na Zlatiboru za Novu godinu dobili 50.000, tako da sam potpuno siguran da za 8.mart ne bi svirali za manje od 20.000 evra. Ali taj koncert košta još najmanje 10.000 evra za binu i razglas, ako budu iznajmljeni od neke beogradske firme, ili duplo manje ako je to rade Nišlije“, kaže on.

Prema njegovim rečima, nije iznenađenje da se sad na Trgu slavi i 8. mart pošto je u Nišu „ženska vlast“, a i približavaju se aprilski izbori.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here