Konačno možemo gledati trejler za novi film Dušana Kovačevića – “Nije loše biti čovek”

Vojin Ćetković, Branka Katić, Hristina Popović, Nenad Jezdić, Srđan Žika Todorović, Lena Kovačević, Andrija Milošević, Mira Banjac, Milan Lane Gutović

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Vojin Ćetković, Branka Katić, Hristina Popović, Nenad Jezdić, Srđan Žika Todorović, Lena Kovačević, Andrija Milošević, Mira Banjac, Milan Lane GutovićBEOGRAD: Objavljen je ovih dana prvi trejler za dugo očekivani film “Nije loše biti čovek” antologijskog dramskog pisca Dušana Kovačevića.


Reditelj bioskopskih filmova “Balkanski špijun” i “Profesionalac” i autor scenarija i drama klasika kao što su “Maratonci trče počasni krug“, „Ko to tamo peva“, “Underground”, „Radovan Treći“, „Urnebesna tragedija“, vraća se filmskoj publici nakon 18 godina u komediji sa elementima trilera, postavljajući večito pitanje – da li je kraj života i kraj boravka na ovom svetu, ili postoji mogućnost da se život produži u nekom drugom obliku.


Priča prati profesora klavira Milana (Vojin Ćetković) 5 godina nakon što je njegov kum, nekadašnja pop zvezda Ranko Beli (Gordan Kičić), nestao pod nerazjašnjenim okolnostima. Milan odlučuje da razreši misteriju i konačno sazna šta se dogodilo sa Belim. Ne nalazeći podršku i razumevanje porodice i okoline, Milan razvija prijateljski odnos sa psom lutalicom…


Osim navedenih glumaca, izuzetnu ekipu filma čine još – Branka Katić, Hristina Popović, Nenad Jezdić, Srđan Žika Todorović, Lena Kovačević, Andrija Milošević, Mira Banjac, Milan Lane Gutović, Andrija Kuzmanović, Boris Milivojević, Marko Gvero, Bojan Dimitrijević, Jelena Mihajlović, Nemanja Stamatović, Srđan Timarov i drugi.

Film “Nije loše biti lovek” nastao je prema drami “Kumovi” (2010) istog autora, koja se uvek igra na kartu više u Zvezdara teatru. U premijernoj podeli glavnu ulogu je igrao Predrag Miki Manojlović, a kasnije ga je zamenio Dragan Petrović Pele, dok ostale role tumače – Branimir Brstina, Danica Maksimović, Milica Mihajlović, Radoslav Rale Milenković.


Scenarista i reditelj Dušan Kovačević o svom novom ostvarenju kaže da se od postanka sveta do dana današnjeg, svaki čovek bar jednom upitao ima li života posle smrti, postoji li neka nada da se još jednom pojavimo u ovom svetu i vidimo sve one koje smo voleli?

Da li ćemo ovaj svet, možda, videti još jednom očima nekog drugog živog bića? I da li ćemo u tom nekom novom životu ispraviti greške učinjene za vreme ovog života?”, pita se Kovačević u novom filmu, a onda dodaje da filmska priča “Nije loše biti čovek” daje jedan od mogućih odgovora u vidu reinkarnacije koja je inače prisutna u religijama, verovanjima i običajima mnogih naroda.

“Neko će u ovu tragikomičnu priču poverovati, neko će je gledati sa osmehom, ali će svi sigurno sa pritajenom nadom očekivati da naš ovozemaljski kraj nije večiti kraj, da postoji neka nada za još jednim životom. Moj film je pokušaj odgovora na dva egzistencijalna pitanja. Prvo je: Ima li života posle smrti?  i drugo: Ima li života pre smrti?”, analizirao je svoj novi projekat vodeći dramski pisac naše zemlje.

U Zvezdara Teatru, gde je upravnik upravo autor, dugi niz godina se igraju komadi Dušana Kovačevića: “Generalna proba samoubistva”, “Klaustrofobična komedija”, “Hipnoza jedne ljubavi”, spomenuti “Kumovi”, a ranije takođe više sezona sa ogromnim uspehom i naslovi – “Lari Tompson, Tragedija jedne mladosti”, “Doktor Šuster, “Život u tesnim cipelama”, “Rođendan gospodina Nušića”, “Kontejner sa pet zvezdica”.

Na sceni “Raša Plaović” Narodnog pozorišta veliki je hit i njegov “Balkanski špijun”, a u Ateljeu 212 – “Urnebesna tragedija”.


Najnoviji film kultnog pisca je okupio i druge značajne autore – direktor fotografije Goran Volarević i scenograf Mile Jeremić, dok muziku potpisuje Momčilo Bajagić Bajaga, koji je već sarađivao sa Kovačevićem na filmu “Profesionalac”.
U poslednjem periodu tokom pandemije, Bajaga se posvetio primenjenoj muzici, tako da je komponovao numere za dečju predstavu “Mačor u čizmama” za pozorište “Boško Buha”, a takođe sa istim rediteljem Jugom Radivojevićem je realizovao mjuzikl “Sa druge strane jastuka” po njegovim hit pesmama za Pozorište na Terazijama.

Ovde ćemo gledati i poslednju ulogu na filmu – Milana Laneta Gutovića, koji nas je na žalost nedavno napustio.


Film je realizovan u produkciji “Art & Popcorn” Miroslava Miše Mogorovića, u koprodukciji sa kućama – “Contrast Studios” Radoša Bajića, “Terminal 3”, “Cinnamon Film” uz podršku Filmskog Centra Srbije i Hrvatskog audiovizuelnog centra.

Datum premijere filma i početka bioskopske distribucije u Srbiji biće uskoro objavljeni.

Prvi trejler za film možete pogledati na linku:

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Zdenka Kovačiček i Matija Cvek osvojiće vas zajedničkim singlom “Tvoje usne”

Novi singl “Tvoje usne” kolaboracija je s genijalnim Matijom Cvekom kao gostom na Zdenkinom hvaljenom albumu “Konstatacija jedne mačke” koji je tokom ove godine uz CD...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket