Komad “Sama je tražila” večeras (25.11.) na YouTube kanalu na dan borbe protiv nasilja nad ženama

Ispovest snažnih žena u formi serije monologa

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Sarajevski elektro-pop bend BoooX osvaja publiku novim hitom !

BoooX, sarajevski elektro pop bend poznat po specifičnim trakama koje bude emocije, upravo je objavio novi video spot za...

Predrag Miki Manojlović će primiti nagradu “Eastern Star” 21. januara na online festivalu u Trstu

Predrag Miki Manojlović će primiti nagradu “Eastern Star” 21. januara na online festivalu u TrstuNa otvaranju smotre “Underground” (1995) Emira Kusturice TRST, 19....

GORAN MILOŠEVIĆ ( ex Generacija 5 ) MOJ ANĐELE / ONE RECORDS/

Već u samom startu je mnogima jasno da se ovde govori o čuvenom a opet misteriozno tajnovitom master magu,...Ispovest snažnih žena u formi serije monologa


Povodom svetske kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” u saradnji sa pozorištem Pan teatar iz Beograda, večeras od 20 sati na YouTube platformi biće prikazana predstava “Sama je tražila” grupe autora u režiji Ksenije Krnajski, u produkciji spomenutog pozorišta i Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Kampanja počinje upravo danas Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava se 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava.

Emitovanje pozorišnog komada je jedna od aktivnosti kojom Komisija za rodnu ravnopravnost predsednika GO Zvezdara i ove godine učestvuje u globalnoj svetskoj kampanji “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” koju obeležava 1700 organizacija u više od 100 država sveta.

Hrabre žene igraju: Tijana Janković, Olivera Viktorović Đurašković, Branka Stojković, Maja Mitić i Bojana Đurašković.

U režiji Ksenije Krnajski, muziku je komponovao Ian Vilson, scenografiju i kostimografiju je realizovala Milica Grbić Komazec, a scenski pokret poznati glumac – Damjan Kecojević.

Tijana Janković
Olivera Viktorović Đurašković
Predstava će moći da se pogleda danas, kao i 6. decembra, a link ka predstavi biće postavljen na sajtu GO Zvezdara i društvenim mrežama – https://youtu.be/oVp82KDgY4o .

Tema ovog omnibus komada je nasilje nad ženama, i svi likovi su isključivo žene, koje u fragmentarnoj formi u vidu monologa predstavljaju svoje muke u položaju žrtve od strane muškaraca.

Autori priča su dramski pisci iz Srbije, Hrvatske, Irske i Švedske, većina višestruko nagrađivana za dramsko pisanje (Branislava Ilić, Danijela Kulezić – Vilson, Branka Stojković, Jasna Jasna Žmak, i drugi), a pored ličnih iskustava, policijski izveštaji su takođe bili inspiracija za nastajanje te drame sastavljene iz ispovesti žena.

U prikupljanju građe za ovu predstavu pozorište Pan teatar je značajne podatke dobilo od gospođe Vesne Stanojević iz “Sigurne kuće” u Beogradu i smatra ih partnerom u ovom projektu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

DIVLJE JAGODE CD JUKEBOX / JUGOTON/ CROATIA RECORDS

Oduvek sam voleo umetnički izražaj vrhunskog gitariste i kompozitora svetskog, planetarnog a našeg ranga  ZELETA LIPOVAČE,osnivača , sad već...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!