Knjiga „Ogledalce, ogledalce“ – priča o životu Marlen Ditrih sa druge strane ogledala

Dirljiv roman o majkama i ćerkama koji istovremeno pripoveda o ratu koji vreme vodi protiv lepote

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno


Dirljiv roman o majkama i ćerkama koji istovremeno pripoveda o ratu koji vreme vodi protiv lepote


Pred čitaocima je romansirana biografija čuvene glumice Marlen Ditrih „Ogledalce, ogledalce“ britanske književnice Pole Bern, u izdanju beogradske kuće Laguna.

Marlen Ditrih bila je nemačka i američka glumica i pevačica.
Filmsku karijeru počela je dvadesetih godina 20. veka, da bi za deset godina postala jedna od najcenjenijih i najtraženijih glumica, kao i najplaćenija kabaretska igračica na svetu.

 Nakon pažljivog istraživanja, autorka je stvorila roman koji obuhvata odnos između poznate filmske zvezde i njene ćerke, koja je u njenoj senci.

I kao što naslov kaže, reč je i o ogledalima, to jest o lepoti koja će, uprkos svakom naporu, izbledeti.

  Filmski reditelj je otkrio Madu u berlinskom kabareu burnih dvadesetih godina 20. veka i ponudio joj glamur Los Anđelesa. Tamo postaje superzvezda velikog ekrana. U njenom krevetu su važni muškarci i žene. Hitler želi da se vrati u Nemačku i postane zvezda Trećeg rajha, ali ona voli svoj život holivudske miljenice.


Marlene Dietrich, circa 1932, Image: 218594412, License: Rights-managed, Restrictions: For Editorial Use Only -, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Hollywood Archive

 


Cena lepote je uvek visoka za one koji je poseduju i one koji žive u njenoj senci. Maduina ćerka zna šta znači biti običan pored blistave, zlatne majke – žene koja ju je slomila, ali kojoj ne može pobeći.

 „Ogledalce, ogledalce“, dirljiv roman o majkama i ćerkama, koji istovremeno pripoveda o ratu koji vreme vodi protiv lepote – i nepodnošljivom bolu kad zvezda počne da bledi – možete pronaći od 16. marta u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

 Kaži mi, kaži, ogledalce moje, najlepša na svetu lepotica ko je?
  Madu je najlepša žena na svetu.
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Muzikom se moguće zaraziti jednako kao i virusom

Da je moguće zaraziti nekoga muzikom, odavno smo pretpostavljali, a sad je ova tvrdnja dobila svoje mesto. Dora Rosati,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket