Kit Ričards: Stvaraćemo muziku dok nam ne dosadi

0
Reklama

Gitarista legendarnih Rolingstonsa, Kit Ričards, kazao je da će bend stvarati novu muziku sve dok im ne dosadi.

Ričards, koji zajedno sa frontmenom Mikom Džegerom piše pesme britanske ekipe, rekao je da bend ima puno materijala preostalog sa nedavnog uspešnog albuma “Hackney Diamonds”, koji je izašao u etar 20. oktobra.

Na pitanje magazina SiriusXM o mogućnosti izdavanja još jednog albuma nakon “Hackney Diamonds”, Ričards je rekao:

Ima još puno stvari koje su ostale od -Hackney Diamondsa- na kojima treba raditi. Uvek će biti još jedan album, sve dok se ne umorimo od svega toga. U ovome smo odavno. Ovo je nešto čime se bavimo. Moramo izgurati ovaj period”, poručio je on.

Ričards, koji je član The Rolling Stonesa od njihovog osnivanja 1962. godine, potvrdio je da ne planira da prestaje sa nastupima u skorije vreme jer on to “voli”. Gitarista je rekao: “Drži me na nogama i pokreće me. I još uvek pronalazim nove zanimljive načine sviranja. Iako uskoro punim 80 godina, verujte mi, ništa se nije promenilo u meni”, istakao je on.

U ostalim vestima o Rolingstonsima, nakon uspeha albuma “Hackney Diamonds”, grupa je ušla u istoriju kao prvi bend koji je u šest različitih decenija ostvario uspeh sa šest različitih albuma, i to na top listama.“Hackney Diamonds” 14. je album The Rolingstonsa koji se našao na vrhu top liste u Velikoj Britaniji.

To je samo dva albuma manje od The Beatlesa, koji su trenutno na prvom mestu i drže rekord. Međutim, za razliku od liverpulskih kolega, grupa Džegera i Ričardsa sada uživa na prvom mestu najboljih albuma i to u periodu u 1960-ih, 1970-ih, 1980-ih, 1990-ih, 2010-ih i 2020-ih.

U recenziji o “Hackney Diamondsa” `Far Out` magazin je napisao:

Nemoguće je ne oduševiti se ovim starijim predstavnicima rokenrola koji daju sve od sebe da budu još kreativniji. Za album Hackney Diamonds možete reći bilo šta, ali ga morate nazvati uspehom”.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here