Platforma KinoKauch: Svake srede novi film po simboličnoj ceni od 1 dolar

U ponudi nagrađivani filmovi “Undine” i “Nesvestica”

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno


U ponudi nagrađivani filmovi “Undine” i “Nesvestica”


 Domaća VoD platforma (Video on Demand) “KinoKauch” koja sadrži više od 100 naslova najboljih evropskih art i vrhunskih dokumentarnih filmova na svom sajtu – portalu, svojim gledaocima donosi svake srede od 20 časova premijerno prikazivanje filmskih hitova po simboličnoj ceni od samo jednog dolara.

  Ovaj koncept bi trebalo da pomogne ljudima u beskonačnoj potrazi za sadržajem koji će gledati, i filmofilima omogući da omiljene naslove pogledaju iz udubnosti svog doma.
  Reprizno, svaki film će biti dostupan nedeljom od 16 časovapo istoj ceni.

  Nakon uspešnog prikazivanja poznatog švedskog filma “Skver” Rubena Estlunda prošle sedmice, danas od 20 časova na programu je film “Undine”, novi film Kristijana Pecloda (“Tranzit”, “Feniks”).
 Isti film, kako je i navedeno, na repertoaru je u nedelju, 4. aprila od 16 časova.

  Publika u Srbiji će dobiti priliku da pogleda ovo ostvarenje u tom onlajn bioskopu, a osim njih, “Undine” mogu gledati i filmski ljubitelji u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, kao i Severnoj Makedoniji.

 

Taj nemačko-francuski film bio je prikazan na 70. Berlinskom filmskom festivalu (Berlinale) 2020. godine i osvojo je nagradu Srebrni medved za najbolju glavnu glumicu – Paula Beer.

 Da li je potraga za pravom ljubavi u stvari samo mit?, jedno je od pitanja koje postavlja taj film.  Možda se zbog toga glavna junakinja i zove Undine poput vodenih nimfi, mitoloških bića koje se svete svojim ljubavnicima za neuzvraćenu ljubav.  
 
Undine je istoričarka koja radi kao kustoskinja u jednom od muzeja u Berlinu.
  Njena stara ljubav Johanes odlazi, i ceo njen svet se raspada.
  Dani prolaze, a njen pogled dok drži prezentacije luta prema dvorišnom kafeu tražeći da li je on i dalje tu.
  Sasvim slučajno upoznaje izvesnog Kristofa, ronioca na podvodnim istraživanjima.
 Zaljubljuje se u njega i deluje da novi život za nju tek počinje kada mit o njenom imenu počinje da se razvija. 

Tema zabranjene ljubavi čini težište drugog filma “Nesvestica” rediteljskog tandema iz Švedske – Mans Marlind i Bjorn Stein, na platformi KinoKauch.

Prepuna fantastičnih elemenata, ova filmska bajka je zasnovana na istoriji Grona Lunda, stvarnog i legendarnog zabavnog parka u Švedskoj.
   U predratnom periodu na severu Evrope javlja se zabranjena ljubav između očeve princeze i momka  iz siromašnije porodice koja se sasvim slučajno bavi istim poslom.
  Obe porodice vode svoj zabavni park, a u jeku rivalstva, njihova ljubav je ta koja će pomrsiti konce svima oko njih.
 Film će biti prikazan u sredu, 7. aprila (20h), dok će imati reprizu u nedelju, 11. aprila (16h).

Za uživanje u filmovima potrebna je dobra internet konekcija i jednostavno kreiranje naloga. Uputstvo za gledanje filma je na linku.

Sve novine vezane za pratformu možete pratiti i putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

Novi naslovi će se tematski dodavati na platformu na mesečnom nivou, a u februaru je bio akcenat je na odličnoj nordijskoj kinematografiji – Skver (dobitnik Zlatne palme na Kanskom festivalu), Krivica (odličan danski triler koji će uskoro dobiti američki rimejk), Žena u ratu (poučna islandska komedija o važnim životnim pitanjima), Najsrećniji dan u životu Olija Makija (šarmantni finski film o boksu i zaljubljivanju).

  Pored igranih filmova, dokumentarci će dobiti svoje posebno mesto na ovoj striming platformi. Svakog trećeg četvrtka u mesecu posebno će biti predstavljen dokumentarac, a prvi koji je prikazan 18. februara jeste Bergman – godina života (Bergman, izbliza).
 Za taj film reditelja Jane Magnuson kritičari kažu da jedan od najiskrenijh portreta ovog reditelja, preplavljen emocijama.

 Takođe, biće organizovane specijalne projekcije nekih od novijih filmskih ostvarenja, čime će gledaoci imati priliku da pogledaju aktuelni naslov. Povremeno će biti organizovane i besplatne projekcije poznatih ostvarenja, a biće dostupni i filmski paketi po specijalnim cenama.

 KinoKauch funkcioniše po principu „kupovine“ filma online.
  Uslov je dobra internet konekcija, a uređaji sa kojih je moguće pristupiti su mobilni telefoni, tableti, računari, laptopovi. Filmovi su dostupni na teritoriji Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

  Neka od rediteljskih imena koja su svoje mesto našla na platformi Kinokauch su Kristijan Pecold, Ruben Ostlund, Tomas Vinterberg, Verner Hercog, Abel Ferara, Grimur Hakonarson i mnogi drugi.


- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Otvaranjem ulice kultnog filma „Lepota poroka“ završen prvi festival svesnosti i intimnosti na Adi Bojani

Otvarajem ulice „Ljepote poroka“ u samom srcu Ade Bojane, zatvoren je ADA Divine Awakening, prvi festival svesnosti i intimnosti...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket