Kina zabranjuje izvođenje „opasnih“ karaoke pesama

0
Reklama

Kina će od 1. oktobra zabraniti izvođenje karaoke pesama koje nisu u skladu sa zakonom, saopštilo je Ministarstvo kulture i turizma.

Prema ministarstvu, pesme koje spadaju u ovu kategoriju uključuju one koje ugrožavaju nacionalno jedinstvo, suverenitet ili teritorijalni integritet Kine, prenosi BBC.

U saopštenju kineskih vlasti se, takođe, pozivaju oni koji obezbeđuju sadržaj za karaoke da pregledaju pesme i označe ministarstvu one koje su potencijalno štetne.

Među pesmama koje će sa početkom oktobra biti zabranjene su između ostalih i one koje podstiču etničku mržnju i diskriminaciju, ugrožavaju nacionalnu bezbednost , štete nacionalnim interesima, krše državnu versku politiku i propagiraju razvratnost, kockanje, nasilje i druge kriminalne aktivnosti.

Ministarstvo je saopštilo da Kina ima više od 50.000 mesta širom zemlje gde se organizuju ovakve zabave sa pesmom i plesom i da će priređivaćima biti teško da identifikuju sve nezakonite pesme, s obzirom na to da neki imaju fonoteke sa više od 100.000 pesama, zbog čega se ohrabruju pružaoci ovakvih sadržaja da preuzmu veću odgovornost.

Kina reguliše i zabranjuje sadržaj koji uključuje nasilje, pornografiju ili politički osetljive komentare u medijima i ovo nije prvi put da zabranjuje pesme za karaoke, a u 2018. je oko 6000 pesama izbačeno zbog kršenja autorskih prava.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here