Kika je možda “Na ivici mogućnosti” shvatila da se “Pokvarila”

Novi singl i spot kao efektna uvertira za novi, drugi album

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularnoNovi singl i spot kao efektna uvertira za novi, drugi albumSvestrana umetnica – glumica, muzičarka i od nedavno voditeljka Kristina Kika Jovanović u poslednje vreme najistaknutija kao pevačica, objavila je novi singl i spot “Pokvarila” kao najava za svoj drugi studijski album “Na ivici mogućnosti”, koji će biti objavljen za diskografsku i promotersku kuću Long Play.

“U toku jednog dana, kao i svi ljudi, menjam mnogo uloga: kao sestra, ćerka, profesionalac, fan, prijatelj…tako je i sa glumom i pevanjem. Često me pitaju da odaberem šta sam zapravo, ali u suštini sve sam to ja, i sve je to Kika”, objašnjava muzičarka svoje višestruke veštine i talente. A onda dodaje: “Kika je nadimak koji me prati kroz ceo život, karijeru i projekte koje radim”.

Atraktivan vizuelno upečatljiv video spot oslanja se na estetiku zlatne ere Holivuda koje više nema, a u realizaciju klipa je bila uključena samo ženska ekipa.
Za režiju, snimanje i montažu bila je zadužena Ana Miladinović, Kikinu frizuru je stvorila Dušica Dramićanin, kostim Elena Nikolajevna, a šminku – Svetlana Sremčević.


U spotu se pojavljuje samo Kika, muzičarka i glumica poznata pre svega po izvanrednoj glavnoj ulozi u drami “Reži” (2019) Koste Đorđevića, za koji je osvojila nagradu na Evolution Mallorca international film festivalu.
Takođe pojavila se i u britanskom akcionom spektaklu “Mač osvete” (2015), hrvatskom ostvarenju “Do kraja smrti” (2019) i francuskom filmu “Junk Love” (2019).

Ipak, publika u regionu je pamti po hrvatskoj telenoveli “Prava žena” (2017), dok je domaći auditorijum pomno pratio kroz licencirane hit sapunice – “Istine i laži” (2018) i “Igra sudbine” (2020), a gostovala je i u serijalima “Dva brata protiv Hipokrata” (2018), “Pogrešan čovek” (2018) i u aktuelnom filmu i seriji “Jedini izlaz” (2021).

Napravila je veliki proboj sa prvim albumom “Posledice puberteta” (2019, Menart) koji je koncertno promovisala sa svojom grupom “Kika band” na mnogim značajnim mestima u prestonici i šire – klubovi Elektropionir, Knapp club, KST, Beer fest na Ušću, dvorište Pete beogradske gimnazije i mnoge druge sale ili otvoreni prostori.

Kao pank rok žanr tada, izazvala je Kika pažnju mnogih medija i stručnih publicista, te je bila jedna od najtraženijih muzičarki na mnogim manifestacijama i festivalima.


Uživajte u spotu pred vama:
Predstojeći album ‘Na ivici mogućnosti‘ producirao je Kikin rođeni brat Andreja Jovanović, na kome su pored njega svirali i stvarali Matija Anđelković, Branko Spasić i naravno Kika.

Estetika zlatnih godina Holivuda dominira stilizacijom ovog spota.

“Tada je u svetu ideal ženske lepote bila lutka koju su svi voleli da gledaju, ali niko nije želeo da je upozna. Kroz istoriju kinematografije žene su služile za divljenje, ali bez puno karaktera, kvalitetnih uloga, stavova i mišljenja”, približila je Kika svoje viđenjesituacije.

“Mi smo taj lik ‘idealne’ žene pokvarili, skinuli slojeve koji je guše i oslobodili iz nje običnu devojčicu, koja je i posebna, srećna i puna mana, koja ne može da izdrži kalup i sakrivanje. Uspeva da prodiše i da se oslobodi sama svojih okova. Nadam se da ću i ja kao i ona uspeti u tome, malim ali sigurnim korakom se bližim tom cilju”, ističe Kika.

Pesma “Pokvarila” odnosi se na trenutak u Kikinom životu kad je shvatila da nije srećna, da se boji osude, da nema samopouzdanja, da je puna straha i da nije sama sebi prijatelj.


Pesma koja je tekstualno nastala i pre nego što sam shvatila da sam se “pokvarila”. Sada ima ‘lekoviti’ uticaj na mene, jer kada je izvodimo, kada je slušam, podseća me na to gde sam bila i zašto, i kako mogu to da prebrodim, kada osetim da mi se prikrada taj osećaj – da sam se pokvarila”, iskrena je pevačica, inače pre samostalne karijere dobar deo godina je provela kao veoma efektan prateći vokal Maji Cvetković u žestokom alternativnom rock sastavu E-Play.

Promoterska kuća Long Play će objaviti uskoro njen album za koji Kika otkriva da je svakako drugačiji od onoga što se možda očekuje od nje.
Album se bavi nekim dubljim temama o kojima nije ranije pisala, jer do sad nije imala hrabrosti za takav poduhvat.

“Evo i sad se uhvatim kako mi se znoje dlanovi od same pomisli da će neki nepoznati ljudi čuti moje intimne misli, ali teši me to što je muzika dobra i jaka pa će imati u čemu slušalac i da uživa”, zaključila je pevačica i glumica, od skoro i voditeljka čuvene muzičke emisije “Tri boje zvuka” (RTS 1).


- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Arhitektura u fokusu Kaleidoskopa kulture – otvoren konkurs za dizajn javnih prostora u Novom Sadu

U sklopu priprema za ovogodišnji Kaleidoskop kulture, koji će biti održan od 2. septembra do 8. oktobra u Novom...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket