Kijanu Rivs u Novom Sadu

Glumac Kijanu Rivs u tajnosti je ovog leta posetio Novi Sad i to ne zbog snimanja filma

0
Reklama

Glumac je letos stigao u Novi Sad u želji da ostane neprimećen, a kako piše portal nsuzivo.rs, razlog je digitalizacija njegovog lica za potrebne jedne od najpopularnijih video igara na svetu ,,Cyberpunk 2077”.

Naime jedna od razvojnih IT kompanija, iz Novog Sada prva je u svetu razvila tehnologiju za digitalizaciju ljudskog lika na osnovu snimljenih dinamičkih 3D podataka lica u pokretu. Oni su toliko dobri u tome što rade da su već nekoliko godina prepoznati u svetskoj IT industriji. Glumac je bio inkognito u vojvođanskoj prestonici jer ni kompanija a ni glumac nisu hteli da ih pompa i histerija koja bi nastala zbog popularnosti ometa u poslu digitalizacije njegovog lica. Mere predostržnosti su bile velike da je jako mali broj ljudi uopšte i znao. Kijanu je bio smešten na tajnoj lokaciji“, navodi nsuzivo.

Novi Sad ispred San Franciska, Njujorka, Tokija, Berlina?

Da je neko pre desetak godina rekao da će Kijanu Rivs doći u Novi Sad jer je to grad u kome je započeta priča digitalizacije ljudskog obličja, pa je potpuno logično da pripreme za svoj film obavi u Srbijii, a ne u San Francisku, Njujorku, Tokiju ili Berlinu, verovatno bi ga svi čudno, a možda i podsmešljivo, gledali.

Međutim, danas je ova nekada nezamisliva scena realnost, kao što je činjenica da se Novi Sad sve češće u javnosti pominje kao Silicijumska dolina ovog dela Evrope, a da ovaj epitet nije laskanje najbolje pokazuju konkretni doprinosi svetskoj IT zajednici.

Novi Sad postao je sedište multinacionalnih kompanija i ubrzanim tehnološkim razvojem, odnosno rezultatom koji su dali domaći talenat, trud i dobre ekonomske mere države, pozicionirao se kao prava stanica za tehnološke gigante

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here