Karavan srpskog filma tokom decembra sa 9 naslova u 8 gradova Srbije

Trileri, drame, akcije, istorijske priče, epoha, tragikomedija

0
Reklama

Trileri, drame, akcije, istorijske priče, epoha, tragikomedija


Manifestacija “Karavan srpskog filma”, sa devet aktuelnih ostvarenja 2020/2021. godine, tokom decembra će gostovati u osam gradova Srbije: Knić, Kanjiža, Prijepolje, Ivanjica, Brus, Blace, Sečanj, i Aleksandrovac.


Svakog vikenda će u odabranim gradovima na repertoaru biti prikazani sledeći filmovi: “Pucnji u Marseju” Gordana Matića, “Lihvar” Nemanje Ćeranića, “Nečista krv – Greh predaka” Milutina Petrovića, “Otac” Srdana Golubovića, “Jedini izlaz” Darka Nikolića, “Toma” Dragana Bjelogrlića i Zorana Lisinca, “Oaza” Ivana Ikića, “Vikend sa ćaletom” Miroslava Momčilovića i “Južni vetar 2 – Ubrzanje” Miloša Avramovića.Prvog decembarskog vikenda, od 3. do 5. decembra, karavan će biti u Aleksandrovcu i Ivanjici. Od 10. do 12. decembra filmovi će biti prikazani u Kniću i Brusu, od 17. do 19. decembra u Prijepolju i Blacu, a od 24. do 26. decembra u Sečnju i Knjaževcu.

Svakog petka će, u terminima od 17h, 19h i 21h, na programu biti istorijska sudska triler drama “Pucnji u Marseju”, krimi drama “Lihvar” i epoha prema delima Bore Stankovića – “Nečista krv – Greh predaka”.Repertoar subotom će činiti ostvarenja – socijalna drama prema istinitom događaju “Otac”, psihološki triler “Jedini izlaz”, kao i biografska muzička priča “Toma”, koja je dostigla 800 000 gledalaca u bioskopima Srbije i regiona.

Program u nedelju će svakog vikenda zatvoriti – priča iz doma dece ometene u razvoju – “Oaza”, porodična tragikomedija “Vikend sa ćaletom” i akcija “Južni vetar 2 – Ubrzanje” (600 000 ljudi u bioskopimaI).

Karavan srpskog filma nastao je u organizaciji FIlmskog centra Srbije sa idejom da budu prikazani domaći filmovi koji su trenutno aktuelni, ili su u prethodne dve godine ušli u distribuciju ali zbog epidemioloških mera, gledaoci širom Srbije nisu imali priliku da ih pogledaju u bioskopu.

U fokusu su gradovi koji nemaju bioskopsku opremu za prikazivanje filmova, pa tako ni bioskopski repertoar. Ideja Filmskog centra je da iznajmi najbolju bioskopsku opremu i omogući publici iz ovih gradova da pogleda domaće aktuelne filmove u bioskopu.
Cena karte iznosi simboličnih 200 dinara za sve filmove.Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here