KAL – Rock´N´Roma 5. maja u Domu kulture NS!

0
Reklama

Infuzija čiste energije i zvuka koje vaše telo i um neće ostaviti ravnodušnim ni jednog trenutka – grupa Kal –Rock´N´Roma, u susret Đurđevdanu nastupi će u Domu kulture u četvrtak, 5. maja od 21 čas.

Muzika koju pravi, nosi u sebi  balkanski stil i romski ritam. Originalan i neočekivan miks koji u isto vreme zvuči i tradicionalno i urbano.

To je čista estetika mola, zato ne čudi što su zapadni, muzički kritičari, stil koji je romska grupa Kal unela u naše živote nazvali Rock´N´Roma, ili Gypsy Rockabilly.

Grupa Kal danas nastupa u sastavu: Dragan Ristić-gitara, vokal, Aleksandra Veljković – vokal, Dušan Gnjidić – bubnjevi, Marko Jeftović – bas, Miloš Kostić – harmonika i Milan Veljković – violina.

Prvih 100 ulaznice su u prodaju po promo ceni od 800 rsd a dostupne su na GIGSTIX prodajnim mestima, kao i online:

http://www.gigstix.com/sve-ulaznice/15-domkulture/3584-kal-rock-n-roma

Nakon toga cena ulaznice će biti 1000 rsd

Bend KAL:

Eklektični  ritam nastao kombinacijom muzike Zapadnog Balkana sa svingom, džezom, bluzom, popom donose jedan sasvim nov i originalan zvuk koji se prima od prvog do poslednjeg akorda.

Grupa je nastala 1996. godine. Od tada do danas su odsvirali preko hiljadu koncerata u inostranstvu. Učestvovali su na svim značajnim evropskim festivalima: Roskilde festival – Danska,  Fjužn festival – Nemačka, Pepsi Siget festival – Mađarska, Berlinale festival – Nemačka, Eksit festival – Srbija, Beogradski festival piva – Srbija, Kustendorf  filmski i  musički festival – Srbija, Nišvil džez festival – Srbija…

U Americi su svirali u 2006. i 2008. godini. U sklopu tih turneja obišli su  sve značajne američke klubove kao što je,  Džoov pab u Njujorku. U njemu su svirali  i muzičari poput: Lenarda Koena, Dejvida Brna, Ričarda Tompsona, Doli Parton, Šinejd O˙Konor, Nore  Džouns, Juse N˙Dura, Dejvida Gilmora i mnogi drugi.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here