Kako je nastao „We Will Rock You“, legendarni hit grupe Queen

0
Reklama

Septembar je poseban mesec za obožavatelje grupe Queen, budući da je na početku tog meseca, 5. septembra, rodio frontmen ovog benda Fredi Merkjuri (1946-1991). Čuveni sastav ima veliki broj pesama koji su postali svetski hitovi, a jedan od najvećih je „We Will Rock You“.

Pesmu je napisao gitarista Brajan Mej, koji je u jednom trenu kazao da mu je ideja za ovu numeru došla u snu. On je u intervjuu za magazin „Mojo“ u oktobru 2008. godine rekao da želi da „stvori pesmu u kojoj bi publika mogla da učestvuje“, piše songfacts.com.

Mej se u dokumentarnom filmu o grupi Queen „Days of Our Lives“ setio svirke na kojoj je publika pevala himnu fudbalskog kluba Liverpool „You Never Walk Alone“ dok je bend silazio sa scene.- Otišao sam u krevet razmišljajuć:

Šta ste mogli da ih zamolite da učine? Svi su tamo stisnuti, ali mogu da pljeskaju rukama, da lupaju nogama i mogu da pevaju. Ujutro sam se probudio i u glavi mi je pala ideja – We Will Rock You“ – prisetio se Brajan.

Ono što je poznato jeste da se pesma „We Will Rock You“ izvodi zajedno u kombinaciji sa numerom „We Are The Champions“, koju je inače napisao Fredi Merkjuri.Queen – „We Will Rock You“:

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here