Kako je Džimi Hendriks vrhunskom svirkom „spasio“ organizatore od fijaska

0
Reklama

Džimi je bio prvoklasan muzičar, što je i pokazao

Iako je živeo samo 27 godina, Džimi Hendriks je ušao u legendu rokenrola. Bio je izuzetno darovit muzičar, a sa gitarom je činio čuda.

Danas je navršava 51. godina od njegovom poslednjeg nastupa, koji se desio na festivalu „Love & Peace“ Fernham u Nemačkoj, koji je trebalo da bude evropski odgovor na čuveni „Vudstok“.

Sama manifestacija, kako prenose strani mediji, bila je u velikom problemu. Slabo su se prodavale ulaznice, a mnoge svetske zvezde, poput Džoan Baez i Džon Majal su otkazali svoje nastupe.

Sve oči su bile uprte prema Džimiju Hendriksu, čiji koncert je bio siguran, pošto su mu organizatori već platitili honorar od 70.000 maraka unapred, koliko je menadžment zahtevao.

Ništa nije polazilo za rukom organizatorima. Bend Colloseum se zaglavio u saobraćaju i nikako nije mogao da stigne na festival, kao i grupa Cactus.

U bekstejdžu je vladao haos. Bend Renesaince je otkazao nastup zbog lošeg vremena. Publika, njih 20.000 čekala je Džimija Hendriksa jedno 17 sati. Čuveni gitarista stigao je oko podneva na festival.

Džimi je tada pokazao da je veliki majstor i nije mario što je vreme bilo loše.

Briga me za u*rano vreme, ili da li mi zviždite ili ne, sve dok radim po pravom ključu – rekao je Hendriks, a na festivalu je odsvirao majstorski.

Publika je uživala u njegovim hitovima kao što su „Purple Haze“ i „Hey, Joe“.

Nažalost, to je bio poslednji nastup Džimija Hendriksa, koji je nekoliko nedelja kasnije preminuo. I dan danas mnogi kažu da je jedan od najboljih gitarista i muzičara svih vrememena.

Pogledajte taj njegov nastup:

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here