KAD SVE OPET KRENE-NOVA PESMA I SPOT „ČVRGA“

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Dženifer Lopez objavila dvostruki singl za svoj novi film “Marry Me”

Paralelne karijere velikih zvezdaPop pevačica i glumica Dženifer Lopez (Jeniffer Lopez) i zvezda Maluma objavili...

Muzički program danas u Beogradu i Novom Sadu – sreda, 30. septembar 2020.

Rock, klasika, sve umereno, da bi bilo balansa 1) Festival Uličnih svirača, Novi...

AlRock Festival u skraćenom izdanju

Planirani program AlRock Festivala koji se održava u Aleksincu, usled poznate situacije sa pandemijom Kovid 19, nije bio održan...

Požarevačko-kragujevački alternativni sastav „Čvrge“ upravo je slušaoce obradovao novom pesmom i spotom pod nazivom „Kad sve opet krene“. Pesma je nastala tokom karantina i podseća nas na gubitak slobode tokom propisanih mera i ujedno nas opominje da bi se poučeni tim iskustvom u narednom periodu trebali okrenuti jedni drugima, više se družiti i slušati jedni druge, posećivati koncerte, jednostavno – živeti život punim plućima.

Odlično upakovani reggae i ska ritmovi sa zaraznim melodijama prožimaju se kroz kompoziciju i daju odličnu osnovu za živopisni spot koji su „Čvrge“ realizovale. Opominjuće reči pesme bi se svakom morale urezati u pamćenje i u skladu sa situacijom koja nam se dešava bi se svako od nas morao zapitati da li je nam je svima potreban reset?

Autor spota je akademski slikar Nikola Pršendić, a snimanje su pomogli pivara „Dogma brewery“ i produkcija „Raven vision“. Pesma je snimljena u kragujevačkom studiju „Coolijana studio“, a na snimanju su gostovali Marko Petković na klavijaturama i Aca Pejčić na saksofonu. Za potrebe spota korišćeni su i  kadrovi sa nastupa benda na „Velikogradištanskoj gitarijadi“.

Kako momci iz benda kažu, pesama se tokom karantina nakupilo jer su iste stvarane posredstvom interneta i tehnologija zbog činjenice da su članovi „Čvrga“ iz dva grada. Očekuju da će nove materijale snimiti uskoro i prezentovati ih publici do kraja godine na svim mogućim binama, ali i putem novih spotova. Nadaju se da će se mere ublažiti i da će muzika odneti pobedu protiv čuda zvanog Covid 19 koje je neminovno odgodilo mnoge planove muzičara i same publike.

Takođe se pridružujemo željama članova benda, jer kako refren ove pesme kaže: „Jedva čekam da sve opet krene, da nam svima krv prostruji kroz vene“!!!

IzvorPress
FotoPromo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Muzički program danas u Beogradu i Novom Sadu – sreda, 30. septembar 2020.

Rock, klasika, sve umereno, da bi bilo balansa 1) Festival Uličnih svirača, Novi...

Ponovo radi bioskop Dvorane kulturnog centra (DKC) u Beogradu

Za početak - “Otac”, “Sumrak” i “Istina”Bioskop Dvorane Kulturnog centra Beograda (DKCB) otvoriće svoja vrata za posetioce od četvrtka, 1. oktobra, u...

Nemanja Radulović ponovo opčinio na Kolarcu prve večeri serije koncerata (ponedeljak, 28.09.2020.)

Kolarac je moj drugi dom, ali ne samo moj nego i vaš, i raznih muzičara i umetnika!Mnogima omiljeni virtuoz na violini Nemanja...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!