Jurica Pađen i „Aerodrom“ sviraju 10. avgusta u Pančevu

0
Reklama

PANČEVO, 8. avgusta (Tanjug) – Hrvatski rok muzičar Jurica Padjen i bend „Aerodrom“ održaće samostalan koncert 10. avgusta na otvorenom ispred Kulturnog centra Pančevo, najavljeno je na društvenim mrežama.

Koncert je deo letnjeg programa Grada Pančeva, a ulaz je potpuno besplatan.

Hrvatska rok grupa „Aerodrom“ nastala je 1978. godine u Zagrebu, tako da obeležava jubilej od 45 godina karijere, i do sada su snimili 12 studijskih albuma.

Frontmen Jurica Padjen je važan deo rokenrol istorije bivše Jugoslavije, jer je učestvovao u kreativnosti antologijskih sastava „Azra“ i „Parni valjak“, kao i benda „Grupa 202“.

Veliki hitovi „Aerodroma“ biće deo repertoara 10. avgusta na koncertu u Pančevu – „Fratello“, „Obična ljubavna pesma“, „Što si u kavu stavila“, „“Otkazani let“, „Ja te jednostavno volim“, „Stavi pravu stvar“.

Zanimljivo je da su im neke pesme bile prepevane u raznim zemljama Evrope (Poljska, Švedska, Finska, Austrija) u vreme njihove prve popularnosti (1978-1987) u Jugoslaviji.

Lider benda Jurica Padjen je nagradjivan i kao solo muzičar, tako da je laureat „Porina“ za gitarski instrumentalni album „All Stars“ (2014).

„Aerodrom“ je na proleće 2019. proslavio 40 godina rada na stadionu Šalata u Zagrebu, a tada su iznedrili i novi album „Dnevni rituali“, koji je proveo 16 nedelja u samom vrhu bestseler izdanja u Hrvatskoj, a singl „Sunce mi se smeje“ dugo je bio hit na top listama.

Jurica Padjen i „Aerodrom“ za razliku od drugih kolega iz Hrvatske, retko nastupa u Srbiji svih ovih godina, a u poslednjem periodu se to konačno promenilo.

Poslednji nastup su imali krajem decembra 2022. na prvom izdanju festivala „RockStar Fest“ na Beogradskom sajmu (svirali su još „YU Grupa“, „Divlje jagode“, Dr Nele Karajlić, „Teška industrija“, „Atomsko sklonište“).

Takodje, „Aerodrom“ je u selekciji 38. izdanja festivala „Dani piva“ u Zrenjaninu koji počinje večeras, 08.08. i traje do 13. avgusta.

Letnji program Pančeva uključuje razne besplatne programe i koncerte, kao što je 25. jula bio nastup afričkog muzičara Femija Kutija nakon gostovanja u Beogradu (Klub Barutana, Donji Kalemegdan) i u Banja Luci („Demofest“, Tvrdjava Kastel).

(Kraj) imm/

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here