Jovan Milovanović je objavio jazz album „Away from you“ za Shifting Paradigm Records

Album "Away from you" u izdanju prestižne američke kuće Shifting Paradigm Records je objavljen danas

0
Reklama

Debi album „Away from you“beogradskog džez gitariste i kompozitora Jovana Milovanovića koji je snimio sa svojim kvartetom, uz podršku SOKOJa koji je prepoznao značaj u realizaciji celog projekta, danas je zvanično objavljen u izdanju američke izdavačke kuće Shifting Paradigm Records iz Mineapolisa.
Album Away from you je nastao, pre svega, iz potrebe da se izrazim, kako bih sve ono što ne bih mogao rečima, izrazio kroz muziku. Takođe, posledica je svojevrsnog pritiska savesti, koja mi je govorila da sve ono što sam do sada komponovao i stvorio, a što smatram lepim i kvalitetnim, treba da podelim sa svetom. Ovaj album je moje putovanje kroz koje sam upoznao divne ljude koji su mi pružili ruku i pomogli da ovo putovanje bude jedna predivna priča na kojoj sam im zahvalan.“ o nastanku i realizaciji albuma nam je rekao Jovan.

Pored Jovana na albumu su učestovali izvanredni srpski džez muzičari: Kristijan Mlačak na sopran i tenor saksofonu,Milan Nikolić na kontrabasu i električnom basu i Aleksandar Cvetković na bubnjevima. 
Album je snimljen u Red Light Studio Belgrade.
Do sada su objavljena dva video spota u produkciji UTS Production za numere Daisy People Music i Green Dream

Kompozicije na albumu imaju nepravilne forme, nestandardne harmonske progresije i povrh svega veoma dobru interkacijuizmeđu muzičara u kvartetu. Jovan je autor svih devet kompozicija na albumu.


Album je, sa jedne strane, lična priča o mom životu i iskustvima, a sa druge, posveta mojim muzičkim uzorima. Ukorenjen je u džez tradiciji, alitakođe ima ličnu originalnu notu i izraz. Muzički uticaji koji su utkani u muziku ovog albuma su muzika Wayne Shorter-a, Bill Evans-a,Chick Corea-e, John Scofield-a, Mick Goodrick-a, Branford Marsalis-a i Radomira Mihajlovića Točka.“ , o albumu je rekao Jovan

Jovan Milovanović je diplomirao džez kompoziciju na Berklee koledžu za muziku. Tokom studija imao je veliku čast da njegovekompozicije koncertno izvodi Berklee College Big Band Orchestra kao i da uživo izvodi svoje kompozicije sa sjajnim muzičarima kaošto su Dayna Stephens, Llibert Fortuny, Ferenc Nemeth, Daniele Camarda…

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here