Jesu li Simpsonovi ponovo predvideli budućnost? Video

0
Reklama

Nedavni slučaj japanskog premijera koji je jeo ribu ulovljenu nadomak obala Fukušime gde je ispuštena radioaktivna voda neke je podsetio na sličnu scenu u epizodi Simpsonovih te su ovo podudaranje okarakterisali kao “najluđe dosad”.

Počev od Lejdi Gage koja leti na stadion što je učinila za svoj nastup na Super Bowlu, Covida 19, pa do predsedničkog mandata Donalda Traampa, Simpsonovi su “predvideli” širok spektar događaja tokom trajanja serije. Poslednji primjer “predviđanja” budućnosti stiže iz Japana, prenosi Klix.

Japanski premijer jeo je ribu iz okeana kod obale Fukušime gde je ispuštena radioaktivna voda kako bi otklonio zabrinutost za sigurnost – što je uzrokovalo poređenja sa Simpsonovima.

Fumio Kishida i trojica njegovih ministara sedeli su u sredu pred kamerama u kancelariji premijera u Tokiju kako bi jeli, kako je rekao, “sigurnu i ukusnu” ribu – sashimi od iverke, hobotnice i brancina – iz Fukušime.

Ovo je veoma dobro”, rekao je Kishida okupljenima.

@vicenews

Japan’s Prime Minister Fumio Kishida and other officials had Fukushima fish for lunch in what seems to be an attempt to show how safe the fish is to eat. It comes after the release of treated radioactive waste water from the Fukushima Daiichi nuclear power plant. #fukushima #fukushimadaiichi #nuclearpowerplant #nucleardisaster #radioactive #sashimi #fumiokishida #japan

♬ original sound – VICE News

Korisnici društvenih mreža odmah su primetili sličnost s kultnom epizodom druge sezone TV serije u kojoj se gospodinu Burnsu servira trooka riba mutirana radioaktivnim otpadom.

Možda najluđi ‘Simpsonovi predviđaju stvarni život’ trenutak do sada”, glasio je jedan od tvitova na ovu temu.

Prvo kao tragedija, a zatim kao farsa”, navedeno je u još jednoj od reakcija.

Ovaj potez premijera dolazi nekoliko dana nakon što je otpadna voda iz nuklearne elektrane tog područja ispuštena u Pacifik, što je izazvalo eskalaciju sukoba s Kinom koja je prošle sedmice zabranila sav uvoz morske hrane svojih susjeda.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here