JELENA MILOŠEVIĆ DOBITNICA NAGRADE WORLD FOCUS AWARD 2022 FOR ART !

0
Reklama

Jelena Milošević, slikarka, modni kreator i dizajner dobitnica je prestižne nagrade World Focus Award 2022 for Art i nominovana za nagradu Business Woman Award 2022. Nagrada će biti dodeljena 11. aprila u 19 časova na svečanoj večeri, u Kristalnoj dvorani, hotela Hyatt. Manifestacija se organizuje uz podršku Sekcije za žensko preduzetništvo Privredne komore Srbije.

Jelena Milošević, umetnica istančanog izraza i duboke promišljenosti, potekla je iz umetničke porodice, završila je slikarske škole i Akademiju primenjenih umetnosti u Beogradu, ali je i tokom mnogobrojnih studijskih putovanja širom Evrope, SAD i Afrike usavršavala svoj slikarski izraz. Imala je značajan broj samostalnih i kolektivnih izložbi, modnih revija, likovnih kolonija, humanitarnih akcija, kako kod nas tako i u inostranstvu. Naročito je značajan njen uspeh u Južnoafričkoj republici gde je živela par godina i upoznala značajne ličnosti, koje poseduju njene radove u svojim kolekcijama. Njeni radovi se mogu videti i u Galeriji Narodnog muzeja u Beogradu. Mnoge poznate ličnosti kao što su Princ Albert od Monaka, gospodin i gospodja Klinton, Opra Vinfri, porodica Mandela, porodica Zepter, Novak Đoković, kolekcionar Dušan Petrović poseduju u svojim kolekcijama Jelenine radove.

Jelena Milošević je prepoznatljiva po svom osobenom stilu slikanja na staklu. Kombinujući moderne oblike i srednjovekovne zlatne niti, Jelena je uspela da unese jedinstvenost naše tradicionalne umetnosti i motive u savremeni dizajn.

Jelenini svetovi nastaju u njenom ateljeu na Starom Sajmištu br. 28 (kod Brankovog mosta). Trenutno priprema svoju retrospektivnu multimedijalnu izložbu čija postavka će biti na proleće 2023. godine.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here