Jedinstvena izložba koncertnih fotografija Marine Pešić u Užicu od 6. do 8. septembra

musicpocket
musicpocket
Promotivni muzički magazin!

podeli

popularno

U škripcu slave singlom Delčin 60. rođendan i svojih 40 godina

Legendarna grupa U škripcu objavila je danas alternativnu verziju pesme "Kao u boji" na 60. rođendan pevača...

Buč Kesidi objavili vinilno izdanje hvaljenog albuma ‘Euforija’

Buč Kesidi su objavili vinilno izdanje hvaljenog albuma 'Euforija'. Limitirana serija crvenih ploča po svemu sudeći neće...

RootsInSession objavili novi drum’n’bass remix za Taiwan MC ft. Paloma Pradal – “Colombian Gyal”

Serijal remikseva i autorskog rada iz RootsInSession radionice okrunjen je novim drum ‘n’ bass remixom pariškog izvođača...

Druga samostalna izložba koncertnih fotografija autorke Marine Pešić pod nazivom “Potpisano izvan vremena” biće otvorena u četvrtak, 6. septembra, u 19h u Gradskom kulturnom centru Užice.

Na ovoj izložbi publika će moći da vidi fotografije domaćih i regionalnih bendova, koji su osnovani 70-ih, 80-ih i 90-ih godina prošlog veka. Većina fotografija nastala je u poslednjih godinu dana. Sama izložba je specifična po tome što su svi muzičari koji se nalaze na fotografijama potpisali iste.

Ovu jedinstvenu izložbu posetioci će moći da pogledaju na dan otvaranja kao i naredna dva dana tokom trajanja XVII međunarodnog “In Wires” Blues & Rock festivala.

U okviru pratećeg programa na izložbi kroz muzički vremeplov provešće vas Shommy Boy & Mr. Cream (članovi užičkog benda The Highlanders), a nakon toga uslediće projekcija koncerta “Legende YU roka”.

O izložbi i Marininom radu muzičari čije će fotografije biti izložene imaju samo reči hvale.

Petar Jelić (YU grupa): “Muzika je odavno prestala da bude samo auditivna. Sada traži nadogradnju kroz vizuelizaciju. Postoje ljudi koji uvek uhvate trenutak koji drugima promakne i zbog njih i sama muzika zvuči bolje. Da mi zvučimo još dugo dobro, a da tebi oko i dalje ostane otvoreno kad drugi trepnu. Pozdrav od cele YU Grupe”.

Milan Đurđević (Neverne bebe): “Sa zadovoljstvom sam potpisao fotografiju Marini Pešić, bilo je to i zadovoljstvo i privilegija. Rok fotografija je jedna od najkompleksnijih gde nije dovoljno imati samo oštro oko i dobru opremu već se njena suština ogleda u retkim i specifičnim trenucima energije koju muzičari emituju a fotografi ne tako često osete i zabeleže. Marina je to na nekoliko velikih koncerata u našoj jubilarnoj godini uspela u potpunosti”.

Vladan Đurđević (Neverne bebe): “Veliki sam fan dobre rokenrol fotografije i mislim da je ona umnogome ne samo stvar zanata već pitanje životnog stava. Svi mi koji živimo rokenrol u pravom smislu te reči to osećamo. Neke od mojih i bendovskih fotografija koje je napravila Marina Pešić dobile su zasluženo počasno mesto ne samo na društvenim mrežama već i na zidovima naših životnih prostora, što govori o tome koliko su nam dragocene i drage – kao i njihova autorka”.

O autorki:
Marina Pešić je rođena 13.11.1987. godine u Užicu. Od oktobra 2006. godine živi u Novom Sadu. Još kao dete odlazila je na koncerte i pokazivala ogromnu ljubav prema muzici. Koncertnom fotografijom se aktivno bavi više od 5 godina. Od avgusta 2016. godine fotografiše za novosadski portal Remix Press.
Svoju prvu samostalnu izložbu fotografija pod nazivom “Moć muzike” imala je u Užicu u okviru XVI međunarodnog “In Wires” Blues & Rock festivala u junu 2017. godine u Gradskom kulturnom centru Užice.
Dobitnica je specijalne nagrade “Glas žene u muzici” na međunarodnom foto konkursu “Glas koji se vidi, slika koja se čuje” u aprilu 2017. koju je organizovalo udruženje ”Zona muzike” i redakcija portala Glas.ba iz Zenice.
Ove godine, 26. aprila, u Zenici joj je dodeljena plaketa “Special Mention” na međunarodnoj izložbi koncertnih fotografija pod nazivom “Čisto oko, puno srce.”
Redovno učestvuje na izložbi “Jazz” fotografija, koja se tradicionalno održava svakog aprila u Novom Sadu na Međunarodni dan džeza.
Marinine fotografije našle su se i na stranicama knjige “Rokenrol u kandžama interneta 2”, autora Predraga Jovanovića i Branimira Loknera, kao i na muzičkim albumima: “Zaveštanje” – Kepa & Free Spirits, “Hiljadu pitanja” – Kramer.
Njene fotografije možete pogledati na Facebook stranici “Moć muzike” kao i na portalu http://remixpress.com/galerija/

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Robbie Williams ne dozvoljava da korona ove godine otme Božić

Muzičar peva nešto drugačiju pesmu ovoga Božića - novi hit singl “Can't Stop Christmas” - sanke Deda...

Marčelov poklon vernoj publici

„Iako mračna i teška stvar, ’Sveti bes’ oduvek je spadao u one publici najdraže”, kaže Marko Šelić Marčelo o novom izdanju pesme koja...

Koncert Pjevačke družine Svetlane Spajić i Bokana Stankovića: Online jedinstveno iskustvo

Online koncert dvoje eminentnih srpskih muzičara, Svetlane Spajić i Bokana Stankovića, na lokalitetu Đavolje Varoši biće emitovan u četvrtak, 17. decembra u 20...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!