Jedan od omiljenih hitova Detoura – “Plešem sama”, osvojiće vas u novom očaravajućem sax remixu

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Javili se organizatori koncerta RATM u Beču – čeka se novi datum turneje

“Zbog ograničenja Austrijske vlade koncert u Beču je odložen a novi datum biće objavljen što je pre...

FINALE ONLINE FESTIVALA “ARLEMM” VEČERAS (SREDA, 5. AVGUST) U 21.00h NA TELENOR YOUTUBE KANALU

LP DUO & MARKO LOUISIAKO je morao biti otkazan za pravo uživo uživanje zbog Covid 19 situacije,...

Glitch Records ne odustaje od muzike uživo!

Čitav svet se suočava sa pandemijom zbog koje više ništa nije kao ranije, a to se najbolje...

Jedan od omiljenih hitova Detoura – “Plešem sama”, osvojiće vas u novom očaravajućem sax remixu za koji su zaslužni DJ Yakka (Domagoj Jakić) i virtuoz saksofona Ivo Prodan.

“Sviramo zajedno na događajima  već nekoliko godina i ‘kliknuli’ smo na prvu. Obojica volimo lounge / nu disco / soulful / jazzy / disco / classic house, a to je ujedno i muzika koju zajedno izvodimo. Ideja za sax verziju je Ivina i svidela mi se od početka, a kad mi je objasnio da bi saksofon zamenio vokal  to me baš oduševilo. Tako smo na moj postojeći remix koji se uspešno vrti već godinama ubacili saksofon, izbacili vokal i dodali malo afričkih perkusija da zaokružimo letnji ‘sunset’ ugođaj.

Dobili smo u suštini remix remixa, a bez vokala i sa zaraznom sax deonicom, otvara se potpuno novi krug publike do koje potencijalno dolazimo, ali i DJ-a širom sveta. Novi materijal smo prvi put u živo izveli na događaju “Ljeto u dvorištu” i reakcija publike je bila odlična, melodiju su brzo prepoznali, a neki čak i zapevali!”, ispričao je Yakka

Domagoj Jakić je jedan od trenutno najaktuelnijih i najtraženijih house DJ-a  regionalne scene. Resident DJ organizacije BSH events. Kroz nastupe, od malih klupskih večeri do velikog EXIT festivala, imao je priliku svirati warmup i after setove za svetska imena; Claptone, Franky Rizardo, Ferreck Dawn, Technasia, ARTBAT, Tom Novy, Dennis Cruz, Crazibiza, Low Steppa, Flashmob, Sharam Jey, Manuel De La Mare, Weiss, Angelo Ferreri, Mike Vale, Paolo Barbato, Gramophonedzie, Enzo Siffredi, Richy Ahmed, Juliet Sikora, Lilly Palmer, Chelina Manuhutu te brojne afirmirane domaće DJ-eve.

Neke od istaknutih producentskih saradnji ostvarenih sa imenima svetske house scene uključuju imena kao što su Barbara Tucker, Blaze, Dj PP, Adrian Hour, Angelo Ferreri, Demuir, Gary Caos, a valja istaknuti službene remixe za domaća imena muzičke scene; Detour, Ivana Kindl, Nipplepeople, Krankšvester, Mario Huljev, Mangroove, Artemija Jelas i Anna Moor.

Ivo Prodan je jedan od retkih saksofonista koji uživo svira uz elektronsku muziku i DJ-a. Svaki nastup mu je jedinstven jer se temelji na pravoj improvizaciji propraćenoj različitim ritmovima i žanrovima kao što su House/Electro/Pop/Nu Disco/Lounge/Chill/Jazzy/Funky. U svojim temama na unikatan način objedinjuje različite muzičke stilove te ih vešto spaja sa elektronskom muzikom.

Tehniku usavršava na jazz-seminarima te na brojnim eventima, a najsnažnija motivacija i njegov trademark je neposredni kontakt sa publikom. Da je tražen u svom poslu, pokazuje i poduža hronologija njegovog rada, kao i saradnje sa brojnim eminentnim DJ-ima.

FotoPromo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

MUZIČKI PR U SRBIJI (DRUGA SEZONA) – DAME U PROFESIJI (VOL. 2): JANA ČIČIĆ

MENE LIČNO U OVOM POSLU VODI SAMO INSTINKT DRUGA epizoda nove, Druge sezone našeg serijala donosi nam...

MUZIČKI PROGRAM DANAS I SUTRA U BEOGRADU (PETAK I SUBOTA, 07.08. & 08.08.2020.)

DI LUNA & NATAŠA, OLEG, RODITELJI IAKO je korona zaustavila kompletnu kulturu i muziku u prestonici Srbije i u...

Organizatori: Vidimo se na Moto Festu, Banjaluka 2021

Nakon što je prvobitno najavljeni datum održavanja četvrtog po redu Moto Festa, Banjaluka planiran za maj ove godine, prolongiran za 21. –...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!