J. R. August objavio spot za pesmu „Dangerous Waters“

Đorđe Vesković
Rođen divnog septembarskog dana 1995. godine u Sremskoj Mitrovici, u svet novinarstva sam ušao profesionalno sasvim slučajno, kao saradnik specijalizovanog sajta "Evrovizija.rs".

podeli

popularno

J. R. August, muzičar svetskog kalibra i trostruki dobitnik nagrade „Porin“, uključujući i onu najbitniju za album godine, predstavlja spot za treći singl sa albuma prvenca „Dangerous Waters“.

J. R. August publiku je osvojio svojim neprikosnovenim talentom, a prvenac „Dangerous Waters“ je dobio mahom sjajne kritike, od objave se nalazi na listi najprodavanijih albuma te je objavljen i kao bogato dvostruko vinilno izdanje. Naslovna pesma je jedna od njegovih maestralnih dela, a spot je nastavak saradnje sa rediteljima Filipom Gržinčićem i Slađanom Gržinić.

„Snimanje spotova je uvek zanimljivo, stresno i naporno u isto vreme. Zajedno sa rediteljem Filipom Gržinčićem ovaj put sam otišao korak dalje i doslovno se bacio u izvorske vode reke Kupe koju toliko volim i za koju sam postao toliko vezan. Voda je bila ledena, a ja sam morao uskočiti u slap i pustiti da me voda nosi brzacima među stenama! Bilo je malo ekstremno, ali volim takve izazove pa mi je zbog toga ovo iskustvo bilo i najdraže što se snimanja spotova tiče! Hvala Filipu, njegovoj ženi Slađani, Jasmini i plesnoj grupi „Flame“ što su mi pomogli u ovom ludom poduhvatu“, izjavio je povodom objave spota J. R. August.

Filip Gržinčić je o spotu rekao sledeće: „Govori o životu poput majske mušice koja zapravo izađe iz vode samo jedan dan, pari se i umire. Pošto se J.R. bavi mušičarenjem i obožava hrvatske rijeke, scenario je morao da uključuje i te dve stavke, a ono posebno je to da su ga zarobile sirene ispod površine koje simbolizuju taj buran i nesrećan život. Da li se sve to dogodilo ili je J. R. samo zamislio, pogledajte u spotu koji smo snimali dva dana. Jedan dan u Rijeci, a drugi je uključivao avanturističko spuštanje do reke Kupe, hodanja po reci i snimanja po neobičnim uslovima.“

Estetika spota se sjajno uklopila sa njegovim muzičkim izražajem i nema sumnje da je pred njim još jedna sjajna godina, bez obzira na okolnosti koje su nas zadesile. Album prvenac na CD-u i vinilu je među najprodavanijim izdanjima u Hrvatskoj otkako je objavljen, u pripremi je objava dvostrukog CD-a i blu-rej izdanja sa koncerta održanog u Hrvatskom muzičkom zavodu februara ove godine, a kruna njegove delatnosti biće koncert u dvorani „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu, koji će održati 15. oktobra u pratnji orkestra i hora.


FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Pregled najboljih koncerata u Beogradu / Srbiji tokom 2021. godine

Aktivna muzička sezona uprkos pandemiji koja nam traje već dve godine Druga godina zaredom prošla nam je, na žalost,...
Reklama
musicpocket