Izveštaj sa Velikogradištanske gitarijade

0
Reklama

Na ulazu u Đerdapsku klisuru, na obali Dunava, u podnožju Karpata nalazi se Veliko Gradište mesto koje iz godine u godinu postaje sve prepoznatljivije po svojoj gitarijadi.

Ove godine prvog dana gitarijade učestvovali su LoudPlutonijaPorivWildHeartAmnezijaKeni nije mrtavRetorika i Đepeto, a u revijalnom delu Samostalni referentiPero Defformero i Planet Karavan.

Prve večeri su se kao izvodjači izdvojili Amnezija, Plutonija Loud. Meni je iskreno delovalo jako čudno učestvovanje bendova Amnezija i Plutonija jer su to bendovi sa dugim stažom na sceni. Bend Laud je svojim tvrdim zvukom na granici buza i metala dobro razdrmao publiku. Nakon takmičarskog dela na bini su se popeli  Samostalni referentiPero Defformero i Planet Karavan, koji su u jednom trenutku uplašili i organizatore jer je energija u publici toliko ključala da su ljudi krenuli da se polivaju pivom ali i da se penju na ozvučenje.

Drugog dana bina je bila rezervisana za CrossroadFet RedMadresiIvan ili IgorAcidfather, Mokri Jazz, Two Fingers i Grimm, a u revijalnom delu učestvovali su Revoltni PeronTexas Flood i Divert.

Vraški dobra energija se nastavila i drugog dana. Ubedljivo najpuniji zvuk druge večeri je imao bend Crossroad. Iako spada u red najmlađih bendova ozbiljno dobri tekstovi, vokal Mladena Rakića koji se prosto zabada u vaš mozak, i pravi metal rifovi Nikole Jevtića uz potpunu ritam sekciju koju čine Branislav Petrović na bubnjevima i Nemanja Đorđević na basu osvojili su sve. Bez ikakve dileme najbolji takmičarski bend. Pored njih ja bi hteo da izdvojim i bend Mokri Jazz, više subjektivno nego objektivno. Momci imaju dobar koncept i sigurno svetlu budućnost na sceni. Nakon takmičarskog dela na binu se popeo Texas Flood bend koji je prosto zapalio publiku. Majstorska svirka nema šta!

Tim putem smo nakon dva sata skakanja i uživanja u svirci Mr. Swaggera sa ekipom došli do proglašenja pobednika. Odlukom žirija na prvom mestu se našao Crossroad i dobio nagradni ček od 30.000 dinara, drugo mesto pripalo je Loud-u i nagradni ček od 20.000 dinara, treći mesto momcima iz Republike Srpske, Grimm sa nagradnim čekom od 10.000 dinara. Kao najbolji gitarista izabran je gitarista benda Đepeto. Žiri je došao do odluke da ove godine nagradi i najbolji ženski vokal. Tu nagradu je dobila pevačica benda Plutonija Karolina Avramović.

Organizacija Gitarijade iz godine u godinu biva sve bolja i nadamo se da će narednih godina kvalitet rasti!

Velika zahvalnost glavnom organizatoru Miki i Liman Crew na ustupljenim fotografijama.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here