Izložba skica i skulptura nigerijskog umetnika Danijela “Pengrafera” Ošundaroa, SKCNS Fabrika

0
Reklama

Departman likovnih umetnosti, Akademije umetnosti u Novom Sadu, Odsek za vajarstvo u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom Novi Sad organizuje izložbu mladog nigerijskog umetnika Danijela „Pengrafera“ Ošundaroa, koji boravi u Novom Sadu na razmeni studenata.  

Izložba se otvara u ponedeljak, 7. marta u galeriji SKCNS Fabrike u 19 časova i obuhvatiće skice i skulpture ovog savremenog multidisciplinarnog umetnika, koji će biti prisutan na otvaranju.Izložba će moći da se pogleda do 15. marta, svakog radnog dana od 10 do 18 časova.


Danijel Ošundaro fokusiran je na senzualnu prirodu umetnosti, a njegov rad usmeren je na prikazivanje životnih komplikacija kroz kombinaciju boja, linija, tekstura i simbolike. Njegova dela objavljivana su u sledećim medijima: France 24, Global Times, Taipei Times, Le Monde, Guardian, Dnevnik, The Vanguard , Malimbe Africa, kao i u mnogim drugim medijima i na blogovima.

http://facebook.com/skcns


Diplomirao je kreativne umetnosti – skulpturu, na Univerzitetu Lagos u Nigeriji, a izlagao je u svojoj zemlji i inostranstvu. U slikarstvu koristi akril, a u skulpturi se služi različitim tehnikama.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here