Izašao trejler za novu krimi seriju „Kljun“, projekcija 14. avgusta u Sarajevu

Projekat ima 10 epizoda, i uskoro će se prikazivati na kanalu Nova S u produkciji kuće "United Media"

0
Reklama


Projekat ima 10 epizoda, i uskoro će se prikazivati na kanalu Nova S u produkciji kuće „United Media“


BEOGRAD, 12. avgusta: Publika prestižnog Sarajevo film festivala, koji se održava od 13. do 20. avgusta, ove godine će u programu posvećen regionalnim igranim TV serijama – Pretpremijera biti u prilici da pogledaju i najnoviji krimi serijal „Kljun“, snimljenu u produkciji United Media, kao deo konzorcijuma kompanije SBB – kablovskog provajdera-


U susret ovom festivalu objavljen je trejler za taj projekat u kome je zaplet sledeći: mlada, ambiciozna detektivka Sonja Kljun, poslata je u Suboticu da ispita seriju veoma sumnjivih, navodnih samoubistava.  


Boravak u Subotici preokrenuće joj život, posebno kada njoj i njenoj desetogodišnjoj ćerki počnu da se javljaju zastrašujući snovi koji se povremeno i ostvaruju. Prihvatanjem svog neobičnog dara, Sonja će razotkriti opasnu zaveru koja se krije iza navodnog samoubistva, ali i duboko zakopanu tajnu iz svoje prošlosti.


Serija će imati ukupno 10 epizoda, a premijerno će se prikazivati od jeseni na NOVA S televiziji, pod okriljem United Media grupacije.

Gledaoci će u Sarajevu moći da pogledaju prve dve epizode 14. avgusta, a ovo neće biti svetska premijera te serije, jer je ona već bila prikazana na Festivalu evropskog filma Palić krajem jula, takođe u formi dva nastavka.

Glavnu ulogu tumači sve traženija glumica Ivana Vuković, poznata iz TV serija „Urgentni centar“, „Močvara“, „12 reči“, ali pored svega najviše je ostavila traga u nezavisnom autorskom filmu „Moj jutarnji smeh“ (2019) Marka Đorđevića, sa Filipom Đurićem, i kao tandem su trijumfovali na Filmskim susretima u Nišu 2020 kao najbolji u svojim kategorijama.

 
Nova kriminalistička serija sa elementima psihološke drame nastala po scenariju Matije Dragojevića i Ljubice Luković, a u režiji Jelene Gavrilović i Uroša Tomića snimana je u Beogradu, Subotici, Paliću, Senti, Mokrinu, Pančevu, Novom Kneževcu… 

Reditelji serije su već zajedno realizovali zapaženu krimi seriju „Grupa“ (2019) sa timom scenarista, koja je imala 11 epizoda, i najavljen je mogući nastavak te TV priče.


Izvršni producent serije je Biljana Prvanović i producentska kuća „Delirium“, kreativni producent (showrunner) i saradnik na scenariju je proslavljeni reditelj Srđan Dragojević, dok je Anja Mijović takođe sarađivala na scenariju.


Pored Ivane Vuković u ulozi Sonje, gledaoci će imati priliku da posle osam godina pauze gledaju Ljiljanu Blagojević, mladog glumca Stefana Vukića (Mića Tot) u ulozi policijskog inspektora, čuvenog „Indeksovca“, sada zvezdu „Pljiža“ – Mićka Ljubičića (Dušan) kao radnika DB-a i staratelja Sonje Kljun. 


Prvi put na filmu i televiziji pojaviće se i devojčica Drena Mršić (10) u ulozi Sonjine ćerke, a pored njih tu su i spomenuti Filip Đurić, Nataša Tapušković, Mirko Vlahović, Ivana V. Jovanović, Ljubiša Milišić. 


Autorski tim serije čine još – direktor fotografije Dušan Grubin, kompozitor Vladimir Pejković, a montažu potpisuje Nemanja Ćeranić, poznatiji kao režiser hvaljenog filma „Lihvar“, koji je premijeru imao na 49. FEST-u i osvojio nagradu, a već je obišao domaće festivale. 


Uspešna produkcija United Media je realizovala serije „Senke nad Balkanom“ – sezona 2, „Žigosani u reketu“, istorijsku dramsku epohu „Aleksandar od Jugoslavije“, od koje će biti prikazan i film u bioskopima.
Osim „Kljuna“, ta produkcija je snimila i seriju „Vreme zla“ prema više romana Dobrice Ćosića, čija se premijera očekuje takođe na televiziji Nova S od jeseni.


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here