Izašao singl „Lies“ novosadskog dvojca Vantiz

0
Reklama
Novi, kreativni naboj ovog inače veoma plodonosnog producentskog i kompozitorskog EDM dua, usledio je nakon pauze koja je bila i prekretnica u njihovoj dosadašnjoj karijeri. Naime, posle pet godina neprekidnih nastupa i izdanja Vantiz je osetio potrebu da se povuče na par godina, dok ne pronadju „to nešto“ u muzici koju rade i na šta će biti svim srcem ponosni, nešto što će ih predstaviti baš onako kako oni rezonuju muziku, a kako sami kažu. Rezultat je bio singl ‘Recovery’bjavljen prošle godine u septembru za Lampshade Media, novog zvuka i konceptualno drugačiji od prethodnih izdanja, jedan blagi uvod u njihovo sadašnje muzičko razmišljanje.

Nastavak je usledio singlom „Lies“, a koji je izašao krajem prošle nedelje i ovoga puta Vantiz ga objavljuju samostalno:

– Emocija i iskrenost su po nama najvažniji elementi pesme. – kaže o novom singlu Vantiz – ‘Lies’ predstavlja iskrenu emociju jednog životnog stadijuma tokom kojeg nam je laž draža od istine, koja nas boli i ne prihvatamo je. Kada smo sami i potreban nam je neko spremni smo da progutamo sve kako bismo dobili neku formu značaja pa makar ona bila i lažna. Ove reči morao je da isprati agresivan instrumental koji ukazuje unutrašnju borbu da se izađe iz zablude i prihvati ružna realnost, kako bi se bolja izgradila.- 


Za „Lies“ izašao je i novi video spot, gde je režiju, montažu i animaciju uradila Toppiane, a Model je Aleksandra Čavić. U isto vreme objavljen je i „Lies Extended Mix„, namenjen DJ setovima.

Vantiz je takodje radio na aranžmanima čak dve pesme koje će se naći u izboru za ovogodišnju pesmu Evrovizije. Jedna je Novi svet u izvodjenju Mattia Zanatta i Angela Kassiani, a druga Loše procene u izvodjenju Anđele. O ovom iskustvu Vantiz izjavljuje:

– Kada smo prvi put stupili u kontakt sa Mattiom znali smo da nas čeka izazov kako da povežemo operu sa elektronikom. Posle mnogo eksperimentisanja desio se momenat, znali smo šta treba da radimo, uzeti najbolje od oba sveta. Spretno smo gradili emociju uz veoma pažljiv izbor instrumenata kako bi se adržala autentičnost opere koja se preliva u ‘’tamnu’’ stranu elektronike i naš prepoznatljivi stil. Smatramo da je pesma ‘Novi Svet’ zaista unikatna jer je spoj nespojivog i mislimo da će dobro proći na PZE. Što se tiče pesme ‘Loše Procene’ vodili smo se vokalom i emocijama teksta kako bi razvili objedinjujuću podršku istih. Kao i u pesmi ‘Novi Svet’ u desi se neočekivan preokret gde mi opet želimo da trgnemo slušaoce. Obe pesme imaju naš pečat i drago nam je što će se naša produkcija čuti na PZE.-
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here