Izašao novi singl zvezde Rag‘n’Bone Man – “All You Ever Wanted” kao uvod za album

Novi projekat "Life By Misadventure” će biti objavljen 23. aprila (Columbia Records)

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Objavljena nova Femikseta 9

Autorke, kantautorke i bendovi sa prisutnim ženskim autorstvom još jednom su potvrdili da je prethodna godina, iako izazovna za...

Koncert Luganski-Gomzijakov: Iz Rusije s ljubavlju

Multikultivator i Jugorosgaz imaju zadovoljstvo da vas pozovu na jedinstveno muzičko veče uz klavir i violončelo. Odabrane sonate za...

„Zvuk ženskog srca“ Marine Pešić na Dan žena u Galeriji RTS kluba

Velika ljubav i strast autorke prema muzici i koncertima Ako koncerti i dalje ne mogu komotno da se održavaju i...


Novi projekat “Life By Misadventure” će biti objavljen 23. aprila (Columbia Records)

Nakon tri godine od izvanrednog uspeha njegovog nagrađivanog albuma “Human”, hip hop muzičar Rag’N’Bone Man je spreman da svojoj publici ponovo pruži srce i dušu na dlanu sa najnovijim albumom ‘Life By Misadventure’ za izdavačku diskografsku kuću Columbia Records iz Njujorka, koji izlazi na proleće – 23. aprila.

Uvod za novi materijal jeste singl i spot“All You Ever Wanted”, što nagoveštava neverovatnu kolekciju emotivnih pesama koja stiže baš u vreme kada je publici to najpotrebnije u doba nezaustavljive pandemije.
Regionalni distributer je izdavačka kuća MenArt.

Neočekivano, novi singl donosi promenu u stilu, gde isprekidani zvuk ritam gitara oslikava unutrašnji nemir tako blizak mnogima u ovom čudnom vremenu.

Osećao sam tugu dok sam posmatrao neka mesta gde sam odrastao u Brajtonu i Londonu. Mnoga kul mesta koja sam posećivao, njih više nema….” , kaže Rori Graham, zvani Rag’N’Bone Man.


Njegov debi album “Human”(2017) doživeo je fenomenalan uspeh u Velikoj Britaniji, ali i u svetu. Četvorostruki platinasti tiraž albuma opravdale su prestižne muzičke nagrade, pre svega BRIT i Ivor Novello.

“Human” je za samo nedelju dana od izlaska na mesto #1 britanske top liste i osvojio je planetu sa odličnim pop hitovima upravo “Human”, “Skin”, “As You Are”, “Giant”, “Die Easy, “Lay My Body Down” i drugi.

Znajući da je takav uspeh teško pratiti, Rag’N’Bone Manje zaboravio na sva pisana pravila i odlučio da ode u Nešvil. Tamo je zabeležio ono što će postati “Život u nesreći”, naslov njegovog novog albuma. U Englesku se vratio neposredno pred prvo izbijanje pandemije.

Iako doza teškog bluza ali i soula i dalje živi u nekim melodijama, većina pesama sa novog albuma predstavlja veliki korak napred u njegovom umetničkom, kompozitorskom i pevačkom životu, a svakim novim dahom sposoban je da izrazi i pokaže ogromnu količinu topline i osećanja.
Dobar deo albuma producirao je Mike Elizondo, poznat po saradnji sa mnogim zvezdama (Eminem, 50 Cent, Fiona Apple, Alanis Morissette), Grammy nagradom ovenčani producent i
multi-instrumentalista, a ovaj album je snimljen u njegovom studiju u Nešvilu.

Namenski, pesme su snimane “naživo” – sav zvuk je stvaran i 100% ljudski.
Dugogodišnji saradnici Rag’N’Bone Man-a i ovde su značajno zastupljeni:

Ben Jackson-Cook (osim što svira klavijature, učestvovao i kao ko-autor kompozicija, ali i ko-producent); Bill Banwell (basista koji je takođe učestvovao u komponovanju pesama); Desri Ramus (pomoćni vokali). Ovoj ekipi pridružili su se bubnjar Daru Jones (svirao na albumu Jacka White-“Lazaretto”) kao i gitaristkinja Wendy Melvoin, koja je sa svojih 19 godina postala član grupe Prince and The Revolution.

Zajedno, ovi muzičari su napravili neposredan, radostan album, nešto previše retko u vremenu autotjuna i bezbrojnih nasnimavanja. Jedna pesma je čak snimljena u Rorijevoj garaži.

Imali smo dovoljno vremena da se saživimo sa pesmama. Prečesto mi se ranije dešavalo da pesmu otpevam za jedan dan, jer nije bilo vremena da se na nju vraćamo kasnije. Ovako, bilo je mnogo lakše uneti prave emocije u muziku“, objašnjava Rag’N’Bone Man,

Life By Misandventure” savršeni je lek za ova vremena, kako ocenjuju stručna lica ovaj novi CD. Album koji ima dubinu i dušu, koji govori o odrastanju i kretanju napred.
Uživajte u ovom posebnom muzičkom putovanju.

Naša publika je imala posebnu privilegiju da gleda i sluša Rag’N’Bone Man-a uživo, 2017. godine na EXIT festivalu, gde je bio jedan od vodećih izvođača te godine.
Bilo je u planu da vrlo brzo nakon toga nastupi i u Beogradu, čak je dogovoren i datum u Hali sportova, ali iznenada je taj koncert otkazan, kao i cela njegova evropska turneja.
Posle perioda pandemije čekamo svakako bolje dane za bilo kog stranog izvođača da nam dođe u goste na spektakl koncert.


Life By Misadventure’ – redosled pesama:

 1. Fireflies
 2. Breath In Me
 3. Fall In Love Again
 4. Talking To Myself
 5. Anywhere Away From Here
 6. Alone
 7. Crossfire
 8. All You Ever Wanted
 9. Changing of the Guard
 10. Somewhere Along The Way
 11. Time Will Only Tell
 12. Lightyears
 13. Party’s Over
 14. Old Habits

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Učesnici ILMC panela „Budućnost festivala“ optimistični oko festivalskog leta 2021

Optimizam i pozitivne vibracije preovladavale su panelom “Budućnost festivala: Srž prioriteta” održanog u okviru 33. izdanja ILMC-a, jedne od najvećih globalnih...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

musicpocket