Iz srca Makedonije u KSET nam dolazi Funk Shui!

0
Reklama

utorak 24.5. na KSET-ov stage iz srca Makedonije dolazi nam FUNK SHUI, kolektiv dovoljno znatiželjan da kontinuirano (već 12 godina) radi na pronalaženju novih načina muzičkog izražavanja. 
Za njih vrlo važan singl, koji ste vrlo verovatno i čuli, bio je singl METEORI – proglašen kao Singl godine 2020, od strane regionalne publike portala „Balkanrock“. Trenutno spremaju treći po redu studijski album, koji najavljuju upravo singlom. 

Funk Shui je nastao 2010. godine. Kroz njihove numere proteže se jazz, rap, rock, indie pop te su oni žanrovski sve samo ne homogeni. Sloboda kako lirike, tako i muzike je zaštitni znak ovog benda i ona daje jednu celovitu sliku.

S albumom prvencem „Aether“ (2012), a potom i „R.E.M.“ (2015), kao i EP-om „Impuls“ (2018), može se reći da promovišu nešto što je teško definisati kao jedan žanr, već više kao osećaj i uzrok.

U međuvremenu su se afirmirali na poznatim evropskim festivalima kao što su: MENTLjubljanaPIN Music ConferenceAthens Music WeekEurosonic ESNSMondo.NYC i nedavno Sound City u Liverpool-u.

Nedavna izdanja koja su bendu dala prepoznatljivost i na domaćoj sceni, osim singla Meteori, su: „Ne Vreme (НЕ ВРЕМЕ)“ te „Veter (ВЕТЕР)„.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here